İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, ülke içinde kayıtsız yer değiştirilen ve ikinci kişilere satılan tarihi eserlerin yasa dışı yollarla ülke dışına çıkarılmasını önlemek amacıyla operasyon düzenledi.
Şüpheliler Sosyal Medya Üzerinden Sikkeleri Satmaya Çalıştı
Ekipler, teknik ve fiziki takip sonucunda, 2 şüphelinin ellerinde bulunan tarihi sikkeleri sosyal medya aracılığıyla satmaya çalıştığını tespit etti.

Operasyon Sonucunda 6 Şüpheli Gözaltına Alındı
Alıcı kılığına giren ekipler, şüphelilerle buluşarak sikkeleri inceledikten sonra operasyon düzenledi ve toplamda 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Fatih ve Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonlarda, üzerinde Türk varlığının sembolü olan aslan ve güneş tasvirleri bulunan 81 sikke, çeşitli dönemlere ait 184 ikona, çalıntı 35 taşınmaz karo parçası, mermer heykel bacağı, cam süs eşyaları gibi 931 eser ve obje ele geçirildi.
Eserler Müzelere Teslim Edilecek
Ele geçirilen eserlerin, İstanbul Ayasofya Müzesi Müdürlüğü, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

Emniyet Müdürü Yıldız Ekipleri Tebrik Etti
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, operasyonun gerçekleştirildiği yerde ekiplerden bilgi aldı ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini tebrik etti.