20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İstanbullular dikkat! Bunu bilmeyen fazla para ödüyor

İstanbullular dikkat! Bunu bilmeyen fazla para ödüyor

Marmaray hattına Gebze-Halkalı Banliyö hattının da eklenmesiyle uygulanmaya başlanan yeni ücretlendirme sistemini bilmeyen vatandaşlar fazla para ödeyerek mağdur oluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbullular dikkat! Bunu bilmeyen fazla para ödüyor

Marmaray hattına Gebze-Banliyö hattının da eklenmesiyle ücret sisteminde değişiklik yaşandı. TCDD hali hazırda metrobüste de uygulanan ödeme sistemini Marmaray'da da deveye aldı. Fakat bazı vatandaşlar sistemi bilmediği için normalde vermesi gerekenden daha fazla ücret ödüyor.

İlk girişte en uzak mesafe ücreti alınır, çıkışta gidilmeyen mesafe iade edilir
Gebze-Halkalı Banliyö hattının eklenmesiyle Marmaray 43 istasyon ve 76 kilometrelik bir güzergaha ulaştı. Hat fazla uzayınca Marmaray'a metrobüsteki ücretlendirme sistemi getirildi. Bu sistemle binen yolcunun İstanbul Kart'ından girişte en uzak mesafenin ücreti alınıyor, yolcunun çıkış yaptığı duraklarda bulunan iade makinelerinden ise gidilmeyen yolun parası İstanbul Kart'a geri yükleniyor. 

Bilmeyen vatandaşlar mağdur
Yeni ücretlendirme sistemini bilmeyen bazı vatandaşlar ise kısa mesafe gitmelerine rağmen daha fazla para ödeyerek mağdur oluyor. Marmaray duraklarına konuyla ilgili bilgilendirme yazıları konulması ve vatandaşların bilgilendirilmesi insanların mağdur edilmemesi için yapılacak bilecek uygulamalardan biri olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otobüs yolcularına 'emniyet kemeri' uyarısı

Otobüs yolcularına 'emniyet kemeri' uyarısı