17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İtirafçının yeni ifadeleri ortaya çıktı! Narin Güran cinayetiyle ilgili şok eden yasak aşk iddiası

İtirafçının yeni ifadeleri ortaya çıktı! Narin Güran cinayetiyle ilgili şok eden yasak aşk iddiası

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar, amcası tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Bahtiyar, Güran'ın cesedini dereye bıraktığını itiraf etti. İtirafçı yeni ifadesinde, çocuğun ahırda öldürüldüğünü ve yasak aşk nedeniyle öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtirafçının yeni ifadeleri ortaya çıktı! Narin Güran cinayetiyle ilgili şok eden yasak aşk iddiası

Narin Güran'ın cansız bedenini dereye bıraktığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar 'kasten öldürme suçuna iştirak'ten tutuklandı. Bahtiyar, amca Salim Güran'ın kendisini "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" diyerek tehdit ettiği iddiasında bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden biri olan Nevzat Bahtiyar 'çocuğu kasten öldürmeye iştirak' suçundan tutuklandı. Jandarmadaki ifadesinde, amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne süren Bahtiyar, savcılık ve hakimlikteki ifadelerinde ise Güran tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu. İlk ifadesinde, "Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk" diyen ve Narin Güran'ın cansız bedenini aracıyla doğrudan Eğertutmaz Deresi'ne götürdüğü anlatan Bahtiyar, bu ifadesini de değiştirdi. Salim Güran ile Narin'in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten şüpheli, "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim" dedi.

Narin ahırda mı öldürüldü?

A haber'in aktardığı bilgilere göre Nevzat Bahtiyar'ın yeni ifadesine ulaşıldı. Bahtiyar ifadesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın ahırda görmemesi gereken bir şey gördüğü için öldürüldüğünü söyledi.

Narin Güran'ın ölümüne ilişkin devam eden soruşturma kapsamında tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın eşi ve Narin'in tutuklanmayan tek amcası, açıklamalarda bulundu. Nevzat Bahtiyar’ın eşi, A Haber muhabiri Sinan Yılmaz ile yaptığı görüşmede, “Salim’in üvey annesi evime geldi ve 'Salim tutuklandı, kocan da tutuklanacak' diyerek Arif Güran’ın evine gitti” dedi.

"Eşiniz Nevzat Bahtiyar ifadesinde 'Narin'in cesedini eve götürdüm, çuvala koydum' dedi. O gün eşinizi gördünüz mü?" sorusuna, "Öyle bir şey yok" diye yanıt verdi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın eşi şu ifadeleri kullandı:

"Süheyla Özkan, Salim Güran'ın üvey annesi, cesedin bulunduğu gün bize geldi. Salim'in tutuklandığı gün, Nevzat'ın da tutuklanacağını söyledi. Yemek yedikten sonra evden çıktı ve Arif Güran'ın evine gitti. Barış Güran (Salim Güran'ın kardeşi) saat 23.00'te jandarmayla birlikte gelerek eşimi gözaltına aldılar."

Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinin detayları ortaya çıktı

Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Nevzat Bahtiyar'ın ifadesindeki detayları açıkladı. Nazif Karaman şu ifadeler kullandı:

"Evimden ağaçları suladığım sırada 100 metre uzaklıkta Arif Güran'ın bahçesinden Salim Güran bana seslendi. Benle işinin olduğunu hazırlanmam gerektiğini arabasıyla yanına geleceğimi söyledi. Ben de Salim Güran'ı beklemeye başladım bu sırada etrafta kimse yoktu. Birkaç dakika sonra Salim Güran, arabasıyla yanıma geldi. Bana "Hemen arabana bin ve beni takip et" dedi."

"Camı açınca battaniyeyi gördüm "

"Bu sırada Salim'in kullandığı araç içinde kimseyi ve cesedi görmedim. Salim aracıyla hareket etti ben de kırmızı aracımla onu takip ettim. Parke taşlı yolda yanyana durduk. Bu sırada Salim Güran aracındaki camı açmasıyla birlikte içerisinde bir çocuğun sarılı olduğu battaniyeyi gördüm. Bana aracının ön koltuğunu göstererek "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin" diyerek tehdit etti. Ben de bana ve aileme zarar verecek korkusuyla teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Narin'in cesedini birlikte alarak aracımın arka koltuğunun paspaslarının üzerinde bıraktık. 2 adet terliği de Salim Güran'ın arabasından alarak benim arabama bıraktık."

"Bacağında kesik yoktu"

“Salim Güran'ın arabasından alarak benim arabama bıraktık. Salim Güran battaniyeyi aldı, kendi arabasının sağ yolcu koltuğuna bıraktı. Battaniyenin bej renginde olduğunu hatırladım. Sonrasında Salim Güran yanımdan ayrıldı ben de kendi ikametime gittim. Burada inşaat malzemeleri arasında bulduğum çuvala Narin'in cesedini koydum ardından Eğritutmaz Deresi'ne gittim. Narin'in cansız bedenini koltuk altıma alarak derenin kenarına indim çuvalın ağzını Narin çantasından aldığım iple bağladım. Narin'in bacağında bir kesik yoktu.”

Yasak aşk iddiası

İtirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesinde Salim Güran'ın iki yengesiyle de ilişkisi olabileceğini, köyde dedikoduları yapıldığını iddia etti. İtirafçının iddiasına göre, köyde Salim Güran'ın Narin'in annesi ve diğer kardeşinin eşiyle bir ilişkisi bulunduğu konuşuluyordu. 

Bahtiyar ifadesinde, Narin iki kadından biriyle Salim Güran'ı görmüş olabileceği için öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

"Merdivenden düşmedi"

Narin'in tutuklanmamış olan tek amcası, Narin'in ablasının ölümüne ilişkin de konuşarak, “Merdivenden düşmedi, yoğun bakımda öldü” ifadelerini kullandı. Erhan Güran, A Haber muhabiri Mehmet Geçgel ile yaptığı görüşmede ise, “Kardeşim dahil, kim olursa olsun Narin kızımızın katili cezalandırılsın” dedi.

Amca "Narin'in ablası 2019 yılında vefat etti. Vefat etmeden öncede zaten doğuştan engelliydi boynundan altı tamamen felçti ve yatalaktı o süreçte de hastanede yattı. Yoğun bakımda hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Savcılık soruşturma başlattı

Otopsi işlemleri tamamlanan Narin, köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi. Soruşturma kapsamında küçük kızın annesi, babası, ağabeyleri ve amcaları dahil olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019 yılında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Tülin Güran'ın ölümünü de araştırmak için harekete geçti. Bu çerçevede, salı günü hastaneden tüm bilgi, belge ve dosyalar talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Almanya'da tramvayın geçtiği köprü çöktü

Almanya'da tramvayın geçtiği köprü çöktü