30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından bugün toplanıyor. Toplantıda İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları, ekonomi ve terörle mücadele öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kabine bugün toplanıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de bir araya geliyor. 3 haftalık aranın ardından yapılacak toplantının öncelikli gündem maddesi, İsrail’in Gazze’den sonra Lübnan’ı hedef alan saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski olacak.

Kabine’nin Gündeminde Lübnan Saldırıları Var

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarıyla birlikte Hizbullah lideri Nasrallah’ın öldürülmesi, Türkiye’nin bölgedeki duruma karşı atacağı adımların ana gündem maddesi olacak. Kabine üyeleri, Gazze’de ateşkesin sağlanması için uluslararası alanda yapılacak baskı girişimlerini de değerlendirecek.

Erdoğan’ın ABD Temasları Ele Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği görüşmeler ve temaslar hakkında Kabine’yi bilgilendirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın ABD’deki diplomasi trafiğinin sonuçları ve değerlendirmeleri toplantıda ele alınacak.

Yeni Yasama Yılı Hazırlıkları Görüşülecek

Kabine, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılına yönelik hazırlıkları da masaya yatıracak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirilmesi planlanan düzenlemeler, siber güvenlik ve sivil anayasa çalışmaları da toplantıda değerlendirilecek.

Ekonomik Gelişmeler ve Enflasyonla Mücadele

Ekonomi başlığında Orta Vadeli Program kapsamında belirlenen hedeflerin gözden geçirilmesi, enflasyonun tek haneye düşürülmesi için uygulanacak yol haritasının belirlenmesi planlanıyor. Yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da gündemde olacak.

Terörle Mücadelede Son Durum Değerlendirilecek

Kabine Toplantısı’nda terörle mücadelede gelinen son durum da ele alınacak. Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki gelişmeler ve bundan sonraki stratejiler gözden geçirilecek.

Toplantının saat 16:00'da olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serenay Sarıkaya Altın Koza'da nefes kesti! Yeni tarzı çok konuşuldu

Serenay Sarıkaya Altın Koza'da nefes kesti! Yeni tarzı çok konuşuldu