20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kalleş talimat! 14 ülke arasında Türkiye de var

Kalleş talimat! 14 ülke arasında Türkiye de var

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde yöneticisinin, bomba eğitim sorumlusuna 36 kişiyi eğitmesi için gönderdiği talimat ortaya çıktı. Teorik ve pratik canlı bomba eğitimi alan teröristler, Türkiye dahil 14 ülkeye gönderildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kalleş talimat! 14 ülke arasında Türkiye de var

Terör örgütü DEAŞ, ABD eliyle yerleştiği Suriye'nin Badiye bölgesinden 36 canlı bombayı sahaya sürdü. Örgütün sözde Dış İlişkiler Sorumlusu Ebu Hamza tarafından canlı bomba eğitim sorumlusuna gönderilen talimatı ele geçirildi. Belgeye göre DEAŞ'lı Ebu Hamza, örgütün 'Tefhih' (bomba eğitim) birim sorumlusu Ebu Malik'e "En kısa sürede 36 Ameliye İstişhadi (İntihar Eylemcisi) hazırlansın" emri veriyor.

ABD tarafından 2016 yılı ortalarından itibaren Suriye'nin çöl bölgesi Suhne ve çevresine yerleştirilen DEAŞ'lılar, burada kendilerine küçük bir koloni kurdu. Kazdıkları yeraltı sığınaklarında yaşayan teröristler eğitim faaliyetlerini hiç kesintiye uğratmadı. Deyrizor bölge aktivistlerinden Şadi Amir, 200 kilometrelik çöl aksının T-2, Suhne ve İbni Muayna bölgelerinin tamamen DEAŞ kontrolünde olduğu bilgisini verdi. "Yüzlerce kilometrekarelik alan DEAŞ'a tahsis edildi ve bu alanda 1700 militan var" diyen Amiri, DEAŞ'ın eylem etkinliğinin Tedmur, Menacim ve El Eseriye bölgelerine uzandığını kaydetti.

14 ÜLKE ARASINDA TÜRKİYE DE VAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; DEAŞ'ın teorik ve pratik canlı bomba eğitimi verdiği teröristleri Iraküzerinden 14 farklı ülkeye gönderildi. Bu 14 ülke arasında Libya, Cezayir ve Türkiye de bulunuyor. Diğer ülkeler ise birkaç Asya ülkesi ile Avrupa Birliği ülkeleri. DEAŞ'ın canlı bombaları Badiye'den çıkarak önce PKK bölgesine geçiriliyor. Bazı teröristler, Haseke-El Hol kampında kalan akrabaları ile görüştürüldükten sonra hazırlanan sahte Suriye kimlikleri ile Irak'a geçiriliyor.

Terör örgütü DEAŞ'ın kalleş talimatı

DEAŞ'IN MALZEME LİSTESİ

DEAŞ, Suriye'de müstakil ismi ile ilan edildiği 2013 yılından itibaren birçok ülkede intihar saldırıları düzenledi. Farklı ülkelerde hücre yapılanması modeliyle çalışan ve 2014-2017 arası Rakka'dan yönetilen örgüt, canlı bomba adaylarına (Ameli İstişhadi) işgal ettiği bölgelerde 5 özel eğitim kampı kurdu. Örgüt, çoğunlukla 13-19 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin beyinlerini yıkadı. Rakka sonrası Deyrizor-Baguz hattında bir süre daha tutunan DEAŞ'ın son kamikaze timi için hazırladığı araç-gereç listesi oldukça dikkat çekici. Listede C-4, Z-23 gibi özel patlayıcı kodları ile birlikte Grad füzesi fitili, şerit, patlayıcı amaçlı kemer (Hizam Nasıf) gibi malzemeler bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aziz Yıldırım'ın kaderini Ali Koç da yaşadı

Aziz Yıldırım'ın kaderini Ali Koç da yaşadı