23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kar yağışı etkili oldu, yollar kapandı! Bu illerde okullar tatil edildi

Kar yağışı etkili oldu, yollar kapandı! Bu illerde okullar tatil edildi

Van, Iğdır, Ordu ve Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar, 1 gün süreyle tatil edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kar yağışı etkili oldu, yollar kapandı! Bu illerde okullar tatil edildi

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 224 mahalle ve mezra yolu, ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 5 ilçede okullar, 1 gün süreyle tatil edildi.

Van'da dün akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar aralıksız devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar ilçelerinde okullar 1 gün için tatil edildi. Erciş ilçesinde ise taşımalı eğitim verilen ve ilçe dışında kalan mahallelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Kar kalınlığının kent merkezinde yer yer 15, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştığı belirtildi. Yoğun kar yağışı ve çığ riski nedeniyle Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapatıldı.

77 mahalle, 147 mezra yolu kapalı

Öte yandan Başkale'ye bağlı 3 mahalle 4 mezra, Bahçesaray'da 23 mezra, Çaldıran'da 3 mahalle, Çatak'ta 27 mahalle 88 mezra, Edremit'te 1 mahalle, Erciş'te 2 mahalle, Gevaş'ta 1 mahalle 4 mezra, Gürpınar'da 15 mahalle 18 mezra, İpekyolu'nda 2 mahalle, Muradiye'de 18 mahalle 6 mezra ve Tuşba'da da 5 mahalle 4 mezra olmak üzere; 77 mahalle ile 147 mezra yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yolların yeniden açılması için faaliyetlerini sürdürürken, kent merkezinde de kar temizleme çalışması yapıldı.

Iğdır'da okullar tatil

Iğdır'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkezdeki 1 ortaokul ile 8 köydeki okullar, 1 gün süreyle tatil edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; merkezdeki Alibeyköy Ortaokulu ile Mezra, Aliköçek, Karaçomak, Kervansaray, Pınarbaşı, Taşlıca, Kızılkule ve Gülpınar'daki okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için tatil edildiği belirtildi. 

Ordu ve Giresun da okullar tatil

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışıyla 217 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makineleriyle kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken, Ordu ve Giresun’da 5 ilçede eğitim- öğretime 1 gün ara verildi. Kar yağışının etkili olduğu Rize’nin Ayder Yaylası’nda ise güzel görüntüler ortaya çıktı.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı Belediyesinden çocuklar için trafik eğitim parkı projesi

Gölbaşı Belediyesinden çocuklar için trafik eğitim parkı projesi