21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Katile 'sayın' dediler, şehide 'küfür' ettiler

Katile 'sayın' dediler, şehide 'küfür' ettiler

Bingöl ziyareti esnasında, Akşener’in HDP ile ittifakına tepki gösteren şehit ağabeyi Tahir Gümren’e İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ta- rafından çok ağır küfür edildi. İP’li Türkkan’ın şehit ağabeyinin boynu- na sarıldıktan sonra kulağına eğilip küfür ettiği an kameralara yansıdı.

9 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Katile 'sayın' dediler, şehide 'küfür' ettiler

KADİR YILDIZ/TÜRKGÜN

İP Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticilerinin geçtiğimiz hafta Siirt'te gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, "Burası Kürdistan'dır" diyen kişiye sessiz kalmasının yankıları devam ederken bu kez Bingöl’de daha büyük bir skandala imza atıldı.

İP Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticilerinin son dönemde ziyaret ettiği şehirlerde karşılaştığı yoğun tepkilere bir yenisi daha eklendi. Akşener’in Bingöl ziyaretinde yer alan İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şehit ağabeyi Tahir Gümren'e sinkaflı ifadeler kullandı.

"Meral Akşener'in Selahattin Demirtaş'la kahvaltı yapabileceğini" söylemesine tepki gösteren şehit ağabeyi Gümren'in yanına gelen İP’li Lütfü Türkkan, kolunun altına aldığı şehit ağabeyine, "Senin bacını s..." diyerek küfür etti.

Skandal gelişme sonrası kısa sürede tepkiler çığ gibi büyürken İP’li Türkkan vatandaşa küfür etmediğini ve bunun planlı bir provokasyon olduğunu savundu. Video kayıtlarının inkâr edilemeyecek netlikte olduğunu gören İP’li Lütfü Türkkan geri atmak zorunda kaldı ve küfür ettiğini itiraf etti.

'KÜRDİSTAN' DİYENE SESSİZ KALDILAR

Geçtiğimiz hafta Siirt'te bir esnaf, "Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki 'Kürdistan' inkâr ediliyor" demiş, bu sözlere tepki gösteremeyen Akşener'in yanındaki partililer, kendisine "Siz İçişleri Bakanı'yken Doğu ve Güneydoğu'da kaç faili meçhul cinayet yaşandı?" diye soran vatandaşın ise üzerine yürümüşlerdi.

Aynı gün Batman'ı da ziyaret eden Akşener, Irak ve Suriye tezkerelerine 'hayır' diyen ittifak ortakları CHP'nin tutumunu eleştiren başka bir vatandaşa da cevap vermemiş ve aracına binmesinin ardından bazı partililer soruyu soran vatandaşın üzerine yürümüştü. Vatandaşın üzerine yürüyen ilk şahsın yine İP’li Lütfü Türkkan olduğu tespit edilmişti.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Siirt’te ‘Burası Kürdistan’ ifadelerine sessiz kalan Meral Akşener’e tepkiler henüz dinmemişken Bingöl’de şehit ağabeyine edilen küfür bardağı taşıran son damla oldu.

Bingöl'de çeşitli ziyaretlerde bulunan Meral Akşener ve parti yöneticileri bir şehit ağabeyinin 'HDP ile ittifak' tepkisiyle karşılaştı. Meral Akşener’in terörist Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yapmak istediğini anımsatan şehit ağabeyine İP’li Lütfü Türkkan müdahale etti.

İP’li Türkkan, şehit ağabeyi Tahir Gümren’in boynuna sarılarak uzaklaştırmaya çalıştığı anda kulağına eğildi ve "Senin bacını s..." diyerek sinkaflı şekilde küfür etti. İP’li Lütfü Türkkan’ın küfrüne tepki gösteren vatandaş “Sen bana nasıl küfür edersin. Bakın hepiniz duydunuz. Bunlar işte budur. Birde oy istemeye gelmişler. Yazıklar olsun” diyerek tepkisini sürdürdü.

TEPKİLER DİNMİYOR

İP’li Lütfü Türkkan’ın şehit ağabeyine ettiği küfrün sosyal medyada kısa bir sürede yayılmasıyla beraber tepkiler de çığ gibi büyüdü. Şehit yakınlarına yapılan saygısızlığın mutlaka hesabının sorulması gerektiği ifade edilirken, İP’li Lütfü Türkkan’ın istifası istendi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman “İP, artık olduğu gibi görünüyor...” derken Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “Bozkurtların gözü üzerinizde, nefesi ensenizde olacaktır!” diyerek tepki gösterdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: PKK'lıya gelince boyunlar bükük, başlar aşağıda; şehit yakınına gelince ağız dolusu küfür... Ne de olsa görüntü ile gerçeklik arasında fark var. Ne diyor Hz. Mevlana: "Ya göründüğü gibi ol ya olduğun gibi görün." İşte İP, artık olduğu gibi görünüyor...

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül: "Burası Kürdistan" diyene karşı tahammül, tolerans gösterip; "Demirtaş'ın kahvaltı teklifini nasıl kabul ettiniz" diyen şehit ağabeyine sinkaflı küfür etmek hangi ahlaka- izana sığar? Bu yaşananlara nasıl razı gelinir? Bunlara razı gelmek zillet değil de nedir?

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Bingöl'de, şehidimizin kardeşine küfretme alçaklığını gösteren hain Lütfü Türkkan ve İP’çiler bilsin ki; bu saatten sonra gittiğiniz hiçbir yerde huzur bulamayacaksınız. Bozkurtların gözü üzerinizde, nefesi ensenizde olacaktır!

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz: Lütfü Türkkan!!! Bu kalleşliğini unutmayacağız! Bu sözü sana yedirmek Türk milletinin boynunun borcudur!.. Şehitlerimizin ahı yerde kalmaz. Bu sözünün bedeli de yanına kalmaz! İhanetinde boğulacaksın. Yazıklar olsun!!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy: İstifa et Namusssuz Lütfü...!

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı: İP'li Lütfü Türkkan yine küfrü seçmiş, haysiyet gibi ulvi değeri ayaklar altına almış, PKK ile birlikteliklerini yüzüne vuran şehit yakınına küfürler savurarak karakteristik özelliğini gün yüzüne çıkarmıştır. Türk milleti bunun hesabını sormasını bilir Lütfü!

FUAT OKTAY: TERBİYE DIŞIDIR, ASLA KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır; asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele ki, kanlarıyla bu toprakları sulamış şehitlerimizin emanetine asla! Aziz milletimiz, hiç şüphesiz, bu çarpık zihniyete layık olduğu cevabı en net şekilde verecektir" eleştirisinde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yaptığı açıklamada, "Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, başköşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir Meral Akşener" dedi.

ŞEHİT YAKINLARINDAN, İP'Lİ TÜRKKAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, genel merkez binasında şehit yakınları ve gazilerle birlikte basın açıklaması yaptı.

Işık, 1997 yılında hayatını kaybeden sivil terör mağduru İsa Gümren'in kardeşine Bingöl'de İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan tarafından yapılan küfrü şehit aileleri ve gazilere yapılmış addettiklerini, şiddetle, nefretle ve esefle kınadıklarını söyledi. Işık, "Vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği için hayatını kaybeden şehitlerin aziz hatıraları ailelerine sahip çıkanları da onların kardeşlerine, yakınlarına saygısızlık edenleri de Türk milleti asla unutmayacaktır. Gazi Meclisimizde teröre destek verenlerle şehidimizin emaneti yakınlarına hakaret edenleri, ağza alınmayacak şekilde küfretme hadsizliği gösterenleri, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Şehit yakınları ve gaziler olarak eli kanlı terör örgütüne destek verenler, destek verenlerle iş tutanlar her zaman şehit aileleri ve gaziler olarak karşılarında bizi bulacaklardır. Milletvekili Lütfü Türkkan’ı milletvekilliğinden derhâl istifaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

İP’li Lütfü Türkkan'ın Bingöl ziyareti esnasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'e sinkaflı küfürler etmesiyle birlikte başlayan tepkiler durmak bilmedi. İP’li Lütfü Türkkan tepkileri savuşturmak için gün boyunca yalana başvurdu ve ettiği küfrün üzerini örtmek için şehit yakınına iftira atmaya başladı. İP’li Türkkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm hâlde bu kez 'ağır küfür etti' diye yayınlamışsınız" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin video kayıtları ile yalanlanmasının ardından İP’li Türkkan'ın küfür etmesinin üzerine bir de iftira attığı ortaya çıktı. Yalanlarının dikiş tutmadığını gören İP’li Lütfü Türkkan tepkiler artarak devam edince bir özür videosu yayınlamak zorunda kaldı. Ancak yayınladığı videoda özrü kabahatinden büyük oldu.

İP’li Lütfü Türkkan, "O atmosfer ve öncesinde edilen küfürlerin gerginliğiyle hiç yapmamam ve bana yakışmayan bir şey yaptım. Başta genel başkanım olmak üzere herkesten özür diliyorum" açıklamasını yaparak hem kendisini yalanlamış hem de ilk açıklamasında iftira attığını kabul etmiş oldu.

Şehit yakınından ve ailesinden özür dilemeyen İP’li Türkkan’ın Meral Akşener’den özür dilemesi tepkiyi daha da artırdı. Her seferinde daha çok batan İP’li şahsın istifa etmekten başka seçeneğinin kalmadığı ifade edildi.

SİZLERİ KINAMAK YETMEZ SİLMEK GEREKİR

MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol, İP Genel Başkanı Meral Akşener’in kentteki esnaf ziyareti sırasında tepkisini dile getiren şehit ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı kınadı. Siyasette eleştirilerin olmasının normal olduğunu ancak ahlak dışı davranışların kabul edilemeyeceğini kaydeden Varol, açıklamasında şunlara yer verdi: “Bu küfür sadece o vatandaşa değil, bu vatandaş gibi düşünen sağduyulu millete yapılmış bir şuursuzluk, vandallık, karakter dışı, siyasete yakışmayan bir çirkin davranıştır. HDP’nin ve bebek katili PKK’nın gizli yandaşı olan bu düşünce, zaman zaman bu gibi olaylarda sabır edemeyip asıl fikirlerini gizlemeyip açığa çıkartıyorlar. Ey vekil, senin liderin, PKK’lı Selahattin Demirtaş ile kahvaltı yaparım diyor. Vatandaş da bunu söyledi, nedir bu hazımsız hareketiniz. Üstelik bu vatandaşımız bir şehit yakını. Bir şehit yakınının boynuna sarılıp onu itekleyerek, küfür etmek, ona hakaret etmek, ne insanlığa ne siyasete ne de ahlaka sığar. Gariban vatandaşın boynuna sarılıp en çirkin küfür edebilme cesaretini, keşke, Siirt’teki olayda liderine ‘burası Kürdistan’ diyen haine de gösterebilseydiniz. Siz korkak ve cılız kahramanlığınızı gariban yüreği yanık şehit yakınına gösteriyorsunuz. Sizleri kınamak yetmez, silmek gerekir.”

ŞEHİT AĞABEYİ ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan şehit ağabeyi Tahir Gümren, “1997’den bu yana yaşayan bir acı var. Parçalanmış bir kardeş canı var. Hele o Lütfü Bey’e sorun, onun kardeşi parçalandı mı, çuvallarla topladılar mı? Onu bir öğrensin önce. O Meral Hanım’a da şunu söyleyin, sizin de bir kardeşiniz böyle parçalansaydı, sen toplasaydın galiba bunu yapmazdınız. Meclise giderken başka, Şırnak’a giderken başka, Hakkâri’ye giderken başka. Eğer orası Kürdistan burası Kürdistan’sa, nerede yaşadığımızı da ben bilmiyorum” dedi. İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında şikâyetçi olduğunu belirten Gümren, “Evet gerçekten bana hakaret, küfürler eden aynı o şahıs alttan da bana tekme vurdu. Dizleriyle bana vurdu, hâlâ yarası var. Bunları çektim hepsi rapordadır. Ve bana bu hareketi eden şahıs bir de utanmadan, uslanmadan gidip diyor ki bunlar yalandır. Senin gibi bir insan olsa ne yazar, olmasa ne yazar. Sen hangi yüzle insanların karşısına çıkıp da oy isteyeceksin ve senin başkanın hangi yüzle bu teröre destek vererek oy isteyecek onu da bilmiyorum. Hepinizi Allah’a bırakıyorum. Hani diyorlar ya biz Türk adaletine güvenmiyorduk, peki güvenmiyorlarsa ben Türk adaletine güveniyorum. Ben alt tabanda bir vatandaşım, siz ise mil letvekilisiniz, bakansınız. Ben sırtımı şehit aileleri derneğine dayadım, benim hiç kimsem yok. Allah’ım var. Kendi ayağımla gittim suç duyurusunda bulundum, biraz önce de gittim tespit ettim. Aynı şahıs kimdir, hepsini de biliyorum. Hepsini de Allah’a havale ediyorum, T ürk adaletine havale ediyorum” diye konuştu. Şehit ağabeyi olan Tahir Gümren’in kardeşi İsa Gümren’in 1997 yılında Bingöl merkeze bağlı Gözer yaylasında çobanlık yaparken terör örgütü PKK’nın havan saldırısında şehit düştüğü öğrenildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu?

Selçuk Topal kimdir? Astrofizikçi Selçuk Topal hangi üniversite mezunu?