21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Kayseri-Sarızlı kadınlardan örnek davranış

Kayseri-Sarızlı kadınlardan örnek davranış

Kayseri’nin Sarız İlçesinde Sarız Belediye Başkanlığı öncülüğünde havaların soğuması ile birlikte Sarızlı kadınlar tarafından Mehmetçiğimiz üşümesin diye atkı, bere, kaşkol ve yün çorap ördüler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

El emeği göz nuru örülen malzemelere Sarız Belediye Başkanı tarafından Doğu Anadolu ve sınır ötesindeki Mehmetçiklere verilmek üzere gönderilecek.

Sarız İlçe Belediye Başkanı Baki Bayrak konu ile ilgili bilgiler verirken şöyle konuştu:

"Bayanlarımız Mehmetçiğimize destek amaçlı. Sınır boylarında Mehmetçiğimiz şu an savaş halindeler. Dağda bayırda. Biz onlara manevi bir iklim oluşturabilmemiz için ilçemizde güzel bir girişim başlattık. Sağ olsun hanımefendiler bize destek verdiler. Atkı, bere, çorap gibi malzemeler yaparak manevi olarak dua niyetinde emek ederek el emeği göz nuru olarak onlara ulaştırmak istiyoruz.

‘İhtiyaç olduğundan değil’ bunlar manevi dua niyeti ile işlemlere başladık. Onlara ulaştırmaya çalışacağız, Allah izin verirse. Güzel bir çalışma yaptık, bayağı bir ürün yapılması sağlandı. Çok büyük bir katılım oldu. Herkes çok büyük bir destek verdi" dedi.

Neden büyük destek olundu?

Sözlerine devam eden Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak; bizim Sarıkamışta, Yemende bölge olarak en çok şehit yer Sarız ve bölgesi. Her evde yıllar öncesinden bir şehit acısı vardır. O manevi iklimin hala evlerde konuşulması anılması herkesin evinde bir şehit dedesinin olması insanların daha yoğun bir ilgi oluşmasını sağladı.

Askerlerimize örgü yapıyoruz. Bizim buralar soğuk memleket olduğu için doğu da da askerlerimiz soğuk hava da görev yapıyorlar. Onları anlayabiliyoruz. Onlara şapka atkı ördük. Bayanlarımız bize katkı sağladılar, yardımcı oldular. Askerimize selam söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Lütfiye Başer: Askerlerimiz için canımızı da versek az!

“Askerlerimize,  Bere, atkı şapka ördük. Annelerimizden Allah razı olsun. Askerlerimizi biliyoruz. Hepimiz Asker annesiyiz. Benimde oğlum iki sene sonra asker. Bizler yerimizde rahat yatıyorsak askerlerimizin yüzünden Allah razı olsun. Allah tırnaklarına taş değdirmesin. Kaşkol, bere, şapka ördük. Askerlerimiz için canımızı da versek az” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hava sahamızda yabancı unsur kalmayacak!

Hava sahamızda yabancı unsur kalmayacak!