19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kirli çamaşırları İP’e asın!

Kirli çamaşırları İP’e asın!

İP Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin ardından gerçekleştirdiği kurultayda yaptığı konuşmada isim vermeden partilileri hedef almış, ağır cümleler kullanmıştı. Birçok kurucu üye, Akşener'in parti içinde yaşanan haksızlıklara ve hukuksuzluklara ses çıkarmamasına isyan etti, “Çık gerçekleri açıkla, konuşursak yer yerinden oynar” uyarısıyla mesaj gönderdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kirli çamaşırları İP’e asın!

TOLGA POLAT / TÜRKGÜN

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından muhalefet kendi içinde çekişmelere devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide değişim isteyen grupla mücadelesini sürdürürken, İP Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda yaptığı konuşmanın ceremesini çekiyor. Kurulduğu günden bu yana CHP'ye takoz olmaktan kurtulamayan, altılı masayı dağıtarak sergilediği dik duruşu, ancak 72 saat sürdürebilen Meral Akşener, seçim başarısızlığının yarattığı gerginliği atmak için gittiği kurultayda Türk siyaset tarihine geçecek konuşmalarla kendi partililerine ağır cümleler sarf etmiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

'KİMLERE TUZAK KURDUĞUNU AÇIKLARIM'

200 kişilik kurucular kurulu kurduk. En fazla 80 kişi olur, 200 kişi niye oldu biliyor musunuz? Herkes borç çıkardı. Çocuğunun çikolata parasını koyduğunu iddia ettiler ve bazılarınız döndü dedi ki, 'Ben master paramı koydum.' Yahu niye koydun? Bu yola çıkarken hanginizden para istedim ki? Milletvekilleri, geçen dönem Meclise girdiniz. Genel Merkeze para mı istedik sizden? Bugün milletvekilisiniz sizden para mı isteniyor? Genel Merkez yapıldı muhteremler 15 liralık çöp kutularını aldım ben. O gün bana 'Bu parayı nereden buldun' diye niye sormadınız? 'Nasıl buldun bu parayı, nereden buldun' niye demediniz? Çünkü sorumluluk almanız gerekiyordu, doğru mu? Kaçtınız. Bugün Meral Akşener'i düşmanlarının suçlamadığı, iftira atmadığı iftiralarla suçladınız. Kahrolun, kahrolun, kahrolun. İşte bu yüzden bizim siyaset anlayışımızın yönü de yolu da pusulası da milletimizin ta kendisidir."

Meral Akşener'in konuşmaları parti içinde geniş yankı uyandırdı. Akşener'i, 'nankörlük yapmakla' suçlayan ve istifa eden birçok kurucu üye, yaptığı açıklamalarla merak uyandırmaya devam ediyor.

O isimlerden biri, İP'te kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Musa Ertugan'dı. Akşener'i sandık oylamalarında hile yapmakla suçlayan Ertugan, "Burası senin özel aile şirketin mi, sen milletimize adaletten haktan bahsederken... 'Yola çıktıklarımı yolda bırakmayacağım' demiştin. Bizleri maddi manevi dolgu malzemesi olarak kullandın. Kendi yol arkadaşlarına adaletli davranmadın" ifadelerini kullanmıştı.

Konuşmalarının devamında daha sert cümleler kullanan Musa Ertugan şunları söylemişti:

Bana verdiğin sözler ve umutlar üzerine ömrümün 8 yılını verdim. 3 adet mülkümü sattım. 15 Temmuz'dan sonra kim vardı yanında. Neredeydi oğlunun milletvekili yaptığı kişiler. Emeklerimizi, 'parayı verdim sıramı aldım' diyen kadına ve oğlun Fatih Akşener'in arkadaşına pazarladın. Milletvekili yaptın. 2 tane de kontenjan koydun. Çok sinsice davrandın son güne kadar herkesi kullandın. "Çok konuşacak şeyler var" diyen Musa Ertugan, "Bu saatten sonra konuşacağız. Kimlere ne tuzaklar kurduğunu konuşalım. Şahitli" diyerek Akşener'i tehdit etmişti.

'ATOM BOMBASI ETKİSİNDE'

İP'ten ihraçları istenen Ethem Baykal ve İsmet Koçak da, ellerinde atom bombası gibi belgeler olduğunu öne sürerek Meral Akşener için sert ifadeler kullandı.

Akşener'in kurultayda kullandığı 'Defolun, kahrolun' gibi yakıştırmaları misliyle iade ettiklerini bildiren Ethem Sancak, "Çoğalacağımız yere küçülmeye gitmişiz. Biz de belgeler var bazılarına kelepçe taktığımız günleri göreceğiz. Atom bombası büyüklüğündeki belgeleri sürecin sonunda kullanacağız. Partimizi başarısızlığa götüren şey lider eksikliği, FETÖ sızıntıları, HDP ile yapılan iş birliği ve kara parayla partide iş görmektir" diye konuştu.

İsmet Koçak ise şunları söyledi: Biz ön seçimlerde yapılan yanlışlara itiraz ettiğimiz için böyle bir karar alındı. Eleştiriliyorsanız siz bu partiye yaranamıyorsunuz. Kullandığı 'defolun gidin', 'ben partimi büyütmek istemiyorum' demektir. Bizim hedefimiz, demokratik ve kurumsal bir parti inşa etmekti. Gecemizi gündüze kattık, il il, sokak sokak gezdik. Fark ettik ki, yaptığımız çalışmalarla bazılarının büyümesini sağlamışız. Partiye bir gün dahi üye olmamış insanlar, listeler açıklanmadan bir gün önce üye olup, seçilebilecek yerlerden aday gösterildiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem bölgesi için yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı

Deprem bölgesi için yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı