22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor 2021? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor 2021? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu?

Kasım ayının ikinci yarısının başlamasıyla beraber soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı. Anadolu'da birçok yere kar yağışı başladı. Önümüzdeki günlerde kar yağışının artmasıyla beraber kış lastiğiyle ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor 2021? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor 2021? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu?

Vatandaşların ulaşımında büyük kolaylık sağlayan araçların güvenliği için kış aylarında lastik değiştirme birçok kişinin gündemini oluşturuyor. Kar yağışlarında yolda kalmak istemeyen vatandaşlar, konuyla ilgili arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor 2021? Kış lastiği uygulaması zorunlu mu?

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI ZORUNLU MU?

Kış Lastiği Uygulaması 2021, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için geçerli olan kış lastiği takma zorunluluğu yürürlükte belirtilen tarihte uygulamaya girecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği uygulaması, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor.

Söz konusu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin kış lastiği olması zorunludur.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2021?

Kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da rüşvet operasyonu: 32 gözaltı

Ankara'da rüşvet operasyonu: 32 gözaltı