19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Kullanmadım' dediği ByLock'a 81 bin kez erişim sağlamış

'Kullanmadım' dediği ByLock'a 81 bin kez erişim sağlamış

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin görülen davada örgütün mahrem imamlarından olan Aziz Aslan hakkındaki gerekçeli kararda, sanığın "Kullanmadım" dediği ByLock uygulamasına 81 bin 429 kez erişim sağladığı vurgulandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Kullanmadım' dediği ByLock'a 81 bin kez erişim sağlamış

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan, örgüte ait eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan Aziz Aslan hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Gerekçeli kararda, FETÖ/PDY'nin amacı, stratejisi, yapılanması, işleyişi ve faaliyetleri hakkında ayrıntılarda yer aldı. Kararda, sanığın örgütün yapılanmasındaki "Gaziantep büyük bölge" içinde bulunan Malatya'daki Emniyet Teşkilatı mahrem imamlarından sorumlu "müdür yardımcısı" olarak görevlendirildiği, ByLock ve Eagle programlarının kullanıcısı olduğu bildirildi.

Sanığın savunmasında üzerine atılan suçlamaları kabul etmediği belirtilen kararda, şu değerlendirmeler yapıldı:

"Tespit tutanağına göre sanığın adına kayıtlı telefon hattı üzerinden ByLock programını kullandığı tespit edilmiş, kullanıcı adının sanığın adını içeren 'aaziz', şifresinin de sanığın adı ve Malatya ili plaka kodundan oluşan '44aziz+' olduğu belirlenmiştir. Bylock listesinde hakkında aynı suçtan soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve bir kısmı mahkememizde yargılanan emniyet yapılanması mahrem imamlarıyla polis memurlarının ekli olduğu, bu kişilerin sanığın örgüt içinde polis mahrem imamlarından sorumlu olarak faaliyet gösterdiği iddiasını doğrulamıştır. Her ne kadar sanık ByLock programını kullanmadığını savunmuşsa da telefon hattıyla ByLock uygulaması IP adreslerine 11 Ağustos 2014 ile 9 Ekim 2015 tarihleri arasında 81 bin 429 kez erişimde bulunduğu, hesabını bizzat kullandığı, sanığın ByLock kullanmadığına dair savunmasının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu ve savunmasına itibar edilemeyeceği kanaatine ulaşılmıştır.₺

Hakkında beyanda bulunmaması için tehdit etmiş

Kararda, talimatla ifadesi alınan kişinin, sanık Aziz Arslan'ın kendisinden sorumlu "zümre başkanı" olduğunu, 15 Temmuz sürecinden sonra kendisi hakkında beyanda bulunmaması için tehdit edildiğini, telefonundaki ByLock programı güncellemelerini sanığın yaptığını, polis memurlarından topladıkları himmetleri Arslan'a verdiğini söylediği belirtildi.

"Savunmasına itibar edilmemiştir"

Sanığın tanık beyanlarını reddettiği belirtilen gerekçeli kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın Malatya'da mahrem imamlık ve mahrem imamlardan sorumlu zümre başkanı olarak görev yaptığı anlaşılmış, sanığın iddiaları inkar etmeye yönelen savunmasına itibar edilmemiştir. Sanığın ByLock programını kullandığı, tanık beyanlarına göre örgüt içinde önemli konumda faaliyet gösterdiği, örgütün finans ayağını oluşturan Bank Asya'da bulunan hesabına önemli miktarda para ve altın yatırıp katılım hesabı açtırdığı, bu haliyle örgütün gayesini bilerek ve benimseyerek bu örgüte girip örgüte katılmayı, bağlanmayı ve hiyerarşik gücün emrine girmeyi kabul ettiği anlaşılan sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlediği sabit görülerek, eylemine uyan terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılmıştır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bipolar depresyon tedavisi

Bipolar depresyon tedavisi