20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Milli gururumuz Küre Dağları Milli Parkı'na bir ödül daha

Milli gururumuz Küre Dağları Milli Parkı'na bir ödül daha

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Küre Dağları Milli Parkı yurt dışı menşeli European Wilderness Society taraflarınca 'Platınum Wılderness Certıfıcate' ödülüne layık görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli gururumuz Küre Dağları Milli Parkı'na bir ödül daha

Açıklamada ; 'PAN Parks' (Korunan Alanlar Ağı) sertifikası sahipliği bulunan Avrupa ülkelerindeki korunan alan temsilcileri ile Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna, İtalya, Polonya, Çekya, Slovakya, Avusturya, Almanya ve diğer çoğu ülkeden aşağı yukarı 50 temsilcinin katıldığı 'Yabanıl Akademi Günleri 2019' (Wilderness Academy Days 2019) Mayıs ayında Avusturya'da bulunan Lungau UNESCO Biyosfer Rezervi'nde gerçekleştirildi. 11 farklı ülkeden 24 uluslararası konuşmacının bulunduğu organizasyonda el değmemiş alanlar için hazırlanan ölçütlere göre kategorize edilmiş gümüş, bronz, altın ve platin sertifikalar verildi. 2013 yılında PAN Parks sertifikasına sahip olan Küre Dağları Milli Parkı, 'Platin Yabanıl Sertifika' ödülüne layık görüldü.

Bakanlık, hava, suyu ve doğasıyla her mevsim ayrı bir renge bürünen, ziyaretçileri sahip olduğu büyük ihtişamıyla bağrına basan Küre Dağları Milli Parkı'nın, Türkiye'de gezilip görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda bulunduğunu açıkladı. 1998'de Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nca (WWF) Avrupa Ormanları’nda korumada birincil alanlardan birisi olarak seçilen Küre Dağları, 2000 yılında milli park ilan edildi. Bu kararla WWF'nin III. Milenyuma girerken başlattığı 'Yaşayan Gezegen Kampanyası' kapsamında 'Türkiye’nin Dünyaya Armağanı' kabul edildi.

Bakanlık açıklamasında, biyolojik çeşitliliği ile doğa müzesini andıran, Türkiye'nin en önemli eko turizm merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyan milli parkın, geyik, karaca ve ötücü kuşlara ev sahipliği yaptığına dikkat çekildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya S-400'lerin Türkiye'ye verileceği tarihi açıkladı

Rusya S-400'lerin Türkiye'ye verileceği tarihi açıkladı