Türkgün Gündem Kurum'dan gazetecilere 'Marmaray' sözü

Kurum'dan gazetecilere 'Marmaray' sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, seçilmesi halinde gazetecilerin diğer toplu ulaşımlar gibi Marmaray'ı da ücretsiz kullanabilmeleri yönünde düzenleneme yapacaklarını belirtti. Murat Kurum, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşürüm. Şimdiden buna size sözünü veriyorum. Gazetecilerimiz ulaşımı ücretsiz olarak kullanacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü de kutlayan Kurum, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi; salep ikram etti.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Zeytinburnu Kültür Merkezi'ni ziyaretinde gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Kurum, "Gazeteciler gününüzü tebrik ediyoruz. Gerçekten çok kıymetli, çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Yani savaş oluyor savaşa gidiyorsunuz deprem oluyor depreme gidiyorsunuz yangın oluyor yangındasınız milletimizin iyi gününde kötü gününde hep sizler varsınız. İşte Filistin’de yaşadığımız dram, 100’ün üzerinde gazetecimiz maalesef orada katledildi, sadece ve sadece oradaki durumu aktarabilmek için. Tabii bu kabul edilebilir bir durum da değil. Yani görevinin başındaki gazetecilerimize kameramanlarımıza böyle bir muamele yapılmasını asla ve asla kabul etmiyoruz. İnşallah bu dram, Filistinde’ki dram Gazze’deki dram son bulacaktır. Gazetecilerimize yapılan bu zulüm son bulacaktır. Bugün dünya gazeteciler günüde bunu temenni ediyorum öncelikle. Yaptığınız iş gerçekten çok kutsal.Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yağmurda, karda, kışta, soğukta ellerinizde kilolarca ağırlıktaki kameralarla fotoğraf mak inalarıyla belki bazen itiliyorsunuz belki bazen aşağılanıyorsunuz, ama sizler bizim başımızın tacısınız. Bunu bilmenizi istiyorum. Dolayısıyla halkın sesi, halkın gözüsünüz ve halkımıza da en doğru bilgileri aktaracak kişilersiniz. Ben tekrar dünya gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum. İnşallah uzun bir yola çıkacağız. Bu uzun yolda da sizlerle birlikte olacağız. Biz de kendimize ilişkin hayallerimize ilişkin İstanbulumuza ilişkin projelerimizi hedeflerimizi sizlerin aracılığıyla İstanbullu hemşehrilerimize ulaştıracağız. 

'ULAŞIMI GAZETECİLERİMİZ ÜCRETSİZ KULLANACAK'

Ben her birinize çok çok teşekkür ediyor yine dünya gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum sağolun." diye konuştu. Ulaşımın gazetecilere ücretsiz olacağnıı söyleyen Murat Kurum, "Bunun ben şimdiden size sözünü veriyorum. Tüm gazetecilerimiz ulaşımı ücretsiz olarak kullanacak.

Yani bu Marmaray, metrobüs efendim deniz ulaşımı adına ne derseniz deyin Marmaray dahil tüm toplu ulaşımı gazetecilerimiz bir kere ücretsiz kullanacak. Çünkü görevi için gidiyor. Haber yapmak için gidiyor. Dolayısıyla buna ilişkin hiçbir tereddüt yok" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Özgür Özel'e saldıran şahsın ilk ifadesi: Yemek kartı için başvurdum ama vermediler

Özgür Özel'e saldıran şahsın ilk ifadesi: Yemek kartı için başvurdum ama vermediler

Özgür Özel'e fiziksel saldırıda bulunan S.T. isimi şüphelinin ulaşılan ilk ifadesinde, CHP'den yemek kartı istediği ancak kart verilmediğini söyleyerek, "Ben de kızdım. Önceden biriktirdiğim sinirimi içimde muhafaza ediyordum." dediği öğrenildi.

KAYNAK: DHA

Vefat eden DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, korumaları eşliğinde aracına doğru ilerlediği sırada yanına yaklaşan kimliği belirsiz bir şahıs tarafından saldırıya maruz kaldı.

Çirkin saldırıda S.T. isimi şüpheli, kalabalıktan istifade ederek Özgür Özel'in yanına yaklaştı.

Kayda alınan saldırı anlarında, şüpheli, Özel'in kafasına yumruk attı.

SALDIRGAN GÖZALTINDA

65 yaşındaki saldırgan çevredekiler tarafından etkisiz hale getirildi.

Daha sonrasında Özel'in korumaları tarafından yakalanan saldırgan, polislere teslim edildi. Şahıs gözaltına alındı.

Öte yandan, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.


İLK İFADESİNE ULAŞILDI

Saldırı sonrası saldırganın ilk sözlü ifadesi ortaya çıktı.

Saldırgan S.T.'nin gözaltında polise verdiği ilk sözlü ifadesinde şu sözleri sarf ettiği kaydedildi:

"PARTİLİ OLMADIĞIM İÇİN BANA YEMEK VERMEDİLER"

Ben daha önceden yemek kartı için Cumhuriyet Halk Partisi’ne başvurdum ancak partili olmadığım için bana yemek vermediler. Bundan dolayı da uzun zamandır sinirliydim.

"ORAYA GİTTİĞİMDE ASLINDA BİR SALDIRI NİYETİM YOKTU"

CHP’nin sokağa gençleri çağırmasıyla ilgili daha önceden biriktirdiğim sinirimi içimde muhafaza ediyordum. Taksim’de kaldığım apart otelden çıktım, program olduğunu duydum. Oraya gittiğimde aslında bir saldırı niyetim yoktu ancak gördüğüm anda da sinirlerime hakim olamadım.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *