22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kütahya Belediyesinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Kütahya Belediyesinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Kütahya Belediyesinde görev alan 52 güvenlik personeline kapsayan toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın makamında Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası ile imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile en düşük maaş 3200 TL oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya Belediyesinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası ile Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası arasında Kütahya Belediyesinde çalışan özel güvenlik personeline yönelik toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesinde yine bir ilkin yaşandığını söyledi.

Başkan Işık “Bugün onurlu bir günü yaşıyoruz ve hayırlı bir iş için bir araya geldik. Kütahya Belediyesi Özel Güvenlik Personel Anonim Şirketi adına Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası ile Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası arasında belediyemizde çalışan özel güvenlik personelimizin toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Sözleşmemiz 1 Temmuz 2020 tarihi ile 30 Haziran 2022 tarihi arasında ki süreyi kapsıyor. Daha önce belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimiz için belirlenen hakların tamamını özel güvenlik personelimiz içinde belirledik. En düşük asgari ücreti 3200 TL ve üzerinde olacak şekilde ayarladık.

Bugüne ayrı anlam katan Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ve belediyemiz adına görüşmeleri Mahalli İdareler İşveren Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, genel başkan danışmanı, İzmir Bölge Başkanı, toplu sözleşme uzmanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kütahya Belediyesi yine bir ilke imza atmıştır” dedi.

BU SÖZLEŞME İLK KEZ İMZALANIYOR

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı ise konuşmasında Kütahya Belediyesinde çalışan özel güvenlik görevlilerin ilk toplu sözleşmesi olduğunu hatırlattı. Çağrıcı “Bu sözleşme ilk sözleşme. Bundan sonra devamı olacaktır. İlk yıl yüzde 20, ikinci yıl yüzde 30’a yakın bir zam var. Arkadaşlarımız bu zamdan memnunlar. Güvenlikçi personelimizin yanında oldunuz ve haklarını teslim ettiniz. Özel güvenlik emekçileri çalıştıkları kurumun aynasıdır. Buraya gelen vatandaşın gülen yüzüdür. Sendikamız adına sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Mis Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz ise konuşmasında Mis Sendikasının Türkiye’de iyi bir sendika olduğunu ifade ederek, işçi hakkını yemediklerini, iş verenle işçi sendikası arasında avukatlık yaptıklarını söyledi. Oruçöz sözleşmenin Kütahya’ya ve güvenlik personeline hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzaları atıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İki ülkeden ortak operasyon!

İki ülkeden ortak operasyon!