16 Kasım 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Kütahya Belediyesine bir ödül daha

Kütahya Belediyesine bir ödül daha

Türkiye Belediye Birliği’nin Ekim ayı meclis toplantısında Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ödül ile döndü. ‘Kentini Kendin Tasarla’ projesi ile ödül alan Başkan Işık, Kütahya’ya bu ödül ile önemli bir kazanım sağladıklarını ifade etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya Belediyesine bir ödül daha

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karatepe, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala da yer aldı.

Toplantıya katılım sağlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğünün hazırladığı ‘Kentini Kendin Tasarla’ projesi ile ödülünü, TBB Başkanı Şahin’in elinden aldı.

Alınan ödül ile Kütahya’da katılımcı belediyecilik anlayışının daha da yaygın bir hale geleceğini ifade eden Başkan Işık, özellikle Kütahya’da öğrenim gören binlerce üniversite öğrencisinin fikir ve somut tasarımlarıyla, gençlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın yanında kent yönetiminde doğrudan dahil olmalarını sağlanacağını ifade etti.

Projenin ilk etapta tarihi Germiyan Sokakta başlayacağını ifade eden Başkan Işık, ilerleyen süreçte kentin diğer noktalarını da kapsayacağını söyledi. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’den kabul edilen tek şehrin Kütahya olduğunu hatırlatan Başkan Işık; “Türkiye Belediyeler Birliği’nin açtığı Tabela başlıklı proje yarışmasına Kütahya Belediyemiz Etüt Proje Müdürlüğü de başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan 162 proje arasından 10 proje ödüle layık görüldü. Bu 10 projenin birisi de Kütahya Belediyesine ait proje 500 bin para ödülünü kazandı. Özellikle Germiyan Sokağı ve diğer yeni yerleşime açılan bölgelerinde sokak düzenlemeleri konusunda proje detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Bu projede ödül kazanmamıza sebep olan belediyemiz çalışanlarını ayır ayrı kutluyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

KÜTAHYA KÜLTÜR VE ÖĞRENCİ ŞEHRİ

44 bin 78 öğrencisi ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi şehrin en önemli değerlerinden birisidir. Bu özellikleri ile Kütahya kültür ve öğrenci şehri olarak tanımlanabilir. Şehrin sahip olduğu tarihi yapıların işlev kazandırılması, yaşayan tarihi mekanların kente kazandırılması gerekmektedir. Kütahya’nın tüm yerel kurumları (Kütahya Valiliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret Odası, Çiniciler Odası ve STK’lar) bu amaçla ortak çalışmalar yürütmektedir. Bu proje, tüm yerel yönetim kurumlarının bu ortak hedefine gençlerin katılımı ile ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla planlandı. Bu amaçla, şehrin farklı sorunlarına gençlerin somut önerilerinin alınacağı, her yıl farklı bir alandaki soruna müdahale etmesi planlanan ‘Kentini Kendin Tasarla’ yarışmalarının düzenlenmesi planlandı. 2021-2022 yılı yarışma konusu “Germiyan Sokak Tanıtım Rotası Tasarımı” olarak belirlenmiştir. Germiyan Sokak, Kütahya’nın en önemli tarihi ve kültürel değerlerini barındıran, Kütahya Kalesine uzanan yol güzergahının başında yer almaktadır. Sokağın başına gelen yerli ve yabancı turistlerin başka hiçbir tanıtım materyaline ihtiyaç duymadan sokağın kendi akışında tarihi ve kültürel yerleri atlamadan ziyaret etmeleri amaçlanıyor.

Projenin hedefleri arasında; Gençlere yönelik düzenlenen yarışma sayesinde gençlerin, yaşadıkları şehre değer katması, düşüncelerini ve hayallerini dile getirme fırsatı bulması hedeflenmektedir. Büyüyüp gelişen fakat tarihi dokular ve sanat kültürü ile bezeli Kütahya için “kente özel tasarımlar” ve “yeni fikirler” üretilmesi, Üniversiteli gençlerin kent aidiyetini sağlamak. ‘Kentini Kendin Tasarla’ kapsamındaki öğrencilerin tasarlayacakları projelerle, kent kültürü için büyük önem taşıyan 'kamusal alan' eksikliğine dikkat çekilmesi hedeflenmektedir. Kent potansiyelini ortaya çıkarmak yer alıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İhracatta yeni rekor

İhracatta yeni rekor