Kocaeli’nde gerçekleştirilen UCLG-MEWA İstişare Toplantısı kapanış programıyla sona erdi. Toplantının son gününde katılımcılar farklı oturumlarda görüşlerini bildirdiler. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’nın Zanaat ve Halk Sanatları alanında Türkiye’de ilk kez UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edildiğini hatırlattı. Başkan Işık, katılımcılara ve UCLG-MEWA yetkilileri ile birlikte ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür etti.
Toplantıya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile birlikte katılan ve söz alan Etüt Proje Müdürü Mehmet Zenci, Kütahya Belediyesi olarak 2022 yılında hazırladıkları bazı projelerin mevcut olduğunu dile getirdi. UCLG ile birlikte belirlenen Aracı Şehirlerde Yeşil Dönüşüm ya da Aracı Şehirlerde Yeşil Forumu başlıkla ilgili Kütahya Belediyesinin proje hazırlığını tamamladığını söyledi. Etüt Proje Müdürü Mehmet Zenci, “UCLG-MEWA ve UCLG’den destek istiyoruz. Kütahya’da gerçekleşen 2. Aracı Şehirler Forumunda gündeme gelen başlıklardan birisi de Avrupa Seramik Şehirleri Ağı idi. Kütahya bir liman şehri değil, Kütahya bir sanayi şehri değil. Kütahya kendine özel alanlarla ön plana çıkan bir şehir.
Gerek 10 yıllık kalkınma planında gerek Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planında, Zafer Kalkınma Ajansının belirlediği Bölge Kalkınma Planında da, Kütahya tarih, kültür ve turizm şehri. Kütahya’nın faaliyetleri de son yılda bu şekilde gelişti. En büyük halk zanaatımız çini. Biz 2022 yılı içinde Avrupa Seramik Şehirleri Ağına girmeyi taahhüt ediyoruz. Bu birliğe girmek için Türkiye’de bir seramik şehirleri ağı olması gerekiyor. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Mart ayı içinde Türkiye’deki birlik çalışmaları başlayacak ve oluşan tüzük ile birlikte Avrupa ağına gireceğiz. Kütahya, seramik, çini ve porselen şehri. Biz Dünya’da her alanda sizlerin evindeyiz. Banyonuzdaki ıslak zeminden, sevdiklerinize aldığınız hediye vazoya kadar, ya da lezzetli yemekleri yediğiniz porselen takımlara kadar, biz aslında sessiz ve derinden hepinizi evinde varız” dedi.