20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Liyakat dediler talan ettiler

Liyakat dediler talan ettiler

Her fırsatta Cumhur ittifakını kadrolaşmakla, hükümeti yaptığı atamalarda liyakati esas almamakla suçlayan CHP’nin, ele geçirdiği belediyeleri hiçbir ölçü ve kurala uymadan, zillet ortakları ile nasıl paylaşıp yağmaladığı yine kendi itirafları ile ortaya çıktı. Belediye kadroları CHP, İP ve HDP arasında belli yüzdelerle pay edildikten sonra eş, dost ve akrabalara dağıtılmış.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Liyakat dediler talan ettiler

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Her fırsatta Cumhur ittifakını kadrolaşmakla, hükümeti yaptığı atamalarda liyakati esas almamakla suçlayan CHP’nin, ele geçirdiği belediyeleri hiçbir ölçü ve kurala uymadan, zillet ortakları ile nasıl paylaşıp yağmaladığı yine kendi itirafları ile ortaya çıktı. Belediye kadroları CHP, İP ve HDP arasında belli yüzdelerle pay edildikten sonra eş, dost ve akrabalara dağıtılmış.

ZİLLET PASTASI BÖLÜŞÜLEMİYOR

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, İBB’de işe alımlarda, ittifak ortaklarını nasıl kayırdıklarını anlattığı bir ses kaydı ortaya çıktı. Toplantıda konuşan bir partili, mevsimsel işçi alımında parti içinden, ‘3-4 aylık işler için neden örgütten alım yapılmıyor’ gibi itirazların geldiğini ve bunun hukuki bir nedenle yapılamadığını söyledi. Bu itirazlar üzerine söz alan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas işe alımların iç yüzünü açığa çıkardı. Özgür Nas, söz konusu pozisyonlara işçi alımı yapılırken Zilet İttifakı’nda yer alan partilere ne kadar kontenjan ayırıldığını açıkladı. Konunun daha iyi anlaşılması için oranlayarak örnek veren Nas, 100 kişi alınacaksa bunun 35’inin CHP’den, 15’inin İYİ Parti’den, Saadet Partisi ve HDP’yi kast ederek, 15’inin de diğer partilerden alındığını söyledi. Nas, ‘Çoğu arkadaşımız, ilçe başkanlarımız arkadaşlarımız bunu biliyor ama siz de öğrenin. Atıyorum 100 kişi alınıyorsa 35 CHP, 15 İYİ Parti, 15 diğerleri, 20-25 de İBB Kariyer üzerinden gidiyor ve süreç bu şekilde. Bizim 2 bin 300-2 bin 400’ü söylerken de bir 300-400 eksik var o da belki geçmiş bir yılın sistemin oturmamasından dolayı bir sıkıntı var. O da ilerleyen günlerde çözülür’ dedi.

LİYAKAT KRİTERİ CHP’Lİ OLMAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada işe alımlarda CHP’lilere öncelik verileceğini söylemiş ve liyakat konusunda kriterlerinin ‘CHP’li olmak’ olduğunu itiraf etmişti. Torun yaptığı açıklama, ‘Liyakata dayalı bir çalışma uygulayacağız. Hani bu demek değil ki bizim çalışma arkadaşlarımızı, bize destek verenleri ihmal edeceğiz. Tabii ki önceliği onlara vereceğiz’ demişti.

İŞÇİ KIYIMI YAPTILAR

31 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP’li belediyelere ittifak ortakları olan İP ve HDP’lileri almak için işçi kıyımı yaptılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası kimsenin ekmeğiyle oynanmayacağını ifade etmiş ve ‘namus sözü veriyorum’ demişti. Kılıçdaroğlu’nun sözünü yere düşüren CHP’li belediyeler işçi kıyımını her geçen gün hızlandırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş binlerce işçiyi ekmeğinden etti.

CHP’nin kıyımına uğrayan işçi sayısı 13 bini geçti. İşçi kıyımının en çok yaşandığı il İstanbul oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) seçilen CHP’li Ekrem İmamoğlu, yönetim dahil İBB bünyesinde faaliyet gösteren 35 iştirak şirketlerinden işçileri çıkarttı. İstanbul’u Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takip etti. ‘Şeref ve namus sözü veriyorum ki işçilerin ekmeği ile oynamayacağız’ diye vaatte bulunan CHP’li Karalar 3 bine yakın işçinin sözleşmesini yenilemeyerek işlerine son verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş da işçi kıyımı sıralamasında Adana’yı takip etti. CHP’li Fatma Hürriyet Kaplan’da kış mevsiminde işçilere acımamış ve çoğunluğu kadın işçilerden oluşan 29 işçinin işine son vermişti. CHP’li Belediyelerde ittifak ortağı İP ve HDP’nin verdiği isimler önemli görevlere getirildi. CHP, 31 Mart seçimlerinde ittifak ortaklarına desteğin diyeti bu şekilde ödemeye çalıştı. Birçok kişi ekmeğinden edilirken yerlerine İP ve HDP’lilerin verdiği isimler işe alındı.

CHP’DE NEPOTİZM TAVAN YAPTI

CHP’li Belediye Başkanları göreve gelir gelmez akraba atamalarıyla gündem olmuşlar ve liyakati bir kenara bırakarak kan bağına öncelik tanımışlardı.

İzmir Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur üniversite öğrencisi oğlunu TORBEL A.Ş’ye müdür yardımcısı, şoförünü de başkan yardımcısı olarak atamıştı. İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yeğenini tesislerin müdürü, kuzenini halkla ilişkiler müdürü, eşinin akrabasını ise muhasebe müdürü olarak görevlendirmişti. İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise kuzenini sekreter olarak işe almıştı. İzmir, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar kuzeninin eşini özel kalem müdürü, CHP’den Menderes Belediye Başkan aday adayı Mesut Taşdemir’i park bahçeler müdürü, CHP Menderes İlçe Başkanı Gizem Candaş’ı belediye şirketinde personel olarak işe almıştı. İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un halasının eşi ise başdanışman olmuştu. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk’ü kültür müdürlüğünde, eski CHP Bilecik İl Başkanı Turgay Öksüz’ü ise tesisler müdürlüğünde işe almıştı.

BELEDİYELER SIKINTILI

Aydın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay kardeşini sağlık işleri müdürü olarak atarken, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın damadı ise başkan yardımcısı olmuştu. İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, teyzesinin oğlunu başkan yardımcısı yapmıştı. Tekirdağ Çorlu Belediye Başkan Ahmet Sarıkurt ise Erdoğan Toprak’ın kardeşini başkan yardımcısı olarak atamıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kardeşini, Karabük Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse kardeşini, Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay damadını, Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kayını ve kuzenini, Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci eşini ve yeğenini, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir CHP Ardahan İl Başkanının oğlunu önemli görevlere getiren belediyeler oldu. Buna benzer akraba kayırmacılığı daha birçok CHP’li belediyede kendini göstermiş ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un liyakat anlayışına uygun bir yönetim tarzının CHP’li belediyelerde yer edindiğini gözler önüne sermişti.

MHP’Lİ BAŞKAN YILMAZ: ZULMÜ KINIYORUM

Knuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve göreve geldiği andan itibaren hizmet alan ve hizmet veren herkese eşit mesafede davrandığını dile getiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ‘Toptancı bir yaklaşımla, iki seçim arasında işe alınan, her biri kendi ailesinin kahramanı olan emekçilere yapılan zulmü kınıyorum. CHP’li Silivri Belediyesi meclis üyesi arkadaşlarımız burada. Uzun süre CHP’nin elinde bulunan bir belediyeyi devraldım. Benden önceki belediye başkanının, seçim yatırımı olur mu diye son iki-üç ayda işe aldığı arkadaşlarımızın listesini merak edip bakmadım bile. Düzeltmek isterlerse buradalar. Söyleyebilirler” diyerek duruma tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Dr. Mehmet Muş, “ İBB’yi resmen yağmalıyorlar, yandaşlarına peşkeş çekiyorlar” ifadelerini kullanırken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “CHP’li İBB işe alımlarda liyakat gözetmeyip sadece partizanlık ve kayırmacılık yaptığını itiraf etti. İstanbul’a tek çivi çakmayan, vaatleri fos çıkan İBB Başkanı’na yalancılık, partizanlık ve tembellik ödülü verilmesini öneriyorum. Kimden mi? Bu işlerin ustası Kılıçdaroğlu’ndan!” paylaşımını yaptı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise “İBB Başkanının liyakatten ne kastettiğini biz zaten biliyorduk. İki senedir “her şeyleri yalan ve illüzyon” derken bunu anlatmaya çalıştık. İşte İBB’deki partizanlığın itirafı bu videoda!” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Telafi edeceğiz’

‘Telafi edeceğiz’