08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Mansur Yavaş, liderinin izinde ve emrinde! En büyük vaatleri terörist Demirtaş

Mansur Yavaş, liderinin izinde ve emrinde! En büyük vaatleri terörist Demirtaş

İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin, halk tarafından CHP ile aynı kategoride değerlendirileceğini ifade ederek MHP’den ayrılan, bir süre sonra ise CHP’ye geçerek maneviyatsız milliyetçiliğin temsilcisi olan Mansur Yavaş, lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile terörist Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkarmak için seferber oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mansur Yavaş, liderinin izinde ve emrinde! En büyük vaatleri terörist Demirtaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinin ikinci perdesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Van gezisiyle sürüyor. Van'da esnaf ziyaretinde bulunan Mansur Yavaş, bir vatandaşın "Sizi çok seviyoruz başkanım. Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz" demesi üzerine "İnşallah" yanıtını verdi.

Siyasetini ilkeler üzerinden değil, ajansın kararları ile devam ettirerek ABD başkanlarına özenen Mansur Yavaş, kullanılabilirlik ölçüsünde seviye atladı. Yerel seçimler öncesinde basın mensuplarıyla sohbeti sırasında, bir gazetecinin, HDP’yi ziyaret edip etmeyeceği yönünde sorduğu bir soruya, “"Onu bilemiyorum, ajans karar verecek” ifadeleriyle yanıt veren Yavaş, ‘Üzüm, üzüme baka baka kararır’ atasözünün siyaset arenasındaki en bariz örneği oldu.

Vanda düzenlenen belediye başkanları çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yı seçilmeleri halinde serbest bırakacaklarını belirtmiş, "Serbest kalmalarını istiyorsanız, bize katılacaksınız" demişti.

Tepkiler çığ gibi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mansur Yavaş'ın sözlerini sosyal medya hesabından eleştirerek, "Boyaları aktıkça gerçek yüzlerini herkes görecek! 'Maneviyatsız' dediği CHP'den aday olup, 'HDP ile görüşecek misiniz?' sorusuna 'ajans karar verecek' diyen Mansur Yavaş'ın Van'da 'Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz' diyen kişiye 'inşallah' yanıtını vermesi hiç şaşırtıcı değildir!" ifadelerini kullandı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ise, "Mansur Yavaş, Van ziyareti sırasında 'Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz' diyen kişiye 'İnşallah' yanıtını verdi. Gerçek yüzünü bir kez daha gösterdin!.. Yazıklar olsun…" diye konuştu.

Bir balon daha patladı
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Yavaş için “Bir balon daha patladı!" paylaşımı yaptı.
Türk milliyetçiliğin kalesi MHP’dir diyen MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’da, Yavaş ile Meral Akşener’i eleştirdi. Baştuğ, "Şahıs: 'Selahattin Demirtaş'ı da istiyoruz.' Mansur Yavaş: 'İnşallah!' Türk milliyetçiliği kimliklerini: Meral Akşener, 'Ne kürdistanı burası Türkiye', Mansur Yavaş'ın da 'Selahattin Demirtaş teröristtir' diyemediği noktada terk etmiş oldu. Türk milliyetçiliğinin kalesi MHP'dir" açıklaması yaptı. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ise şunları söyledi: "Masanın 7. ayağı ve görünmeyen yüzü seçim yaklaştıkça görünür olmuş, milliyetçi geçinen Mansur Yavaş, 'Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz' diyen birine 'İnşallah' diyebiliyor! Yargı kararını yok sayarak hayırdır neyin diyeti, neyin bu vaadi bu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brüksel'de protesto: Rus gaz ve petrolüne hayır

Brüksel'de protesto: Rus gaz ve petrolüne hayır