23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Mantolama nedir? Et mantolama (mühürleme) nasıl yapılır? İşte tarifi

Mantolama nedir? Et mantolama (mühürleme) nasıl yapılır? İşte tarifi

Yemek yarışmalarının televizyon ekranlarında artmasıyla beraber pişirme teknikleri de seyirciler tarafından sıkça araştırılıyor. Özellikle et yemekleri yaparken kullanılan mantolama tekniği hakkında detaylar araştırılıyor. Peki, mantolama nedir? Et mantolama (mühürleme) nasıl yapılır? İşte tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mantolama nedir? Et mantolama (mühürleme) nasıl yapılır? İşte tarifi

Tavuk eti, deniz ürünleri ve kırmızı et gibi ürünlere uygulanabilen mantolama tekniği hakkındaki ayrıntılar, sorgulanıyor. Özellikle MasterChef yarışmasında sıklıkla kullanılan mantolama/mühürlemede tereyağı çok önem arz ediyor. Yemek pişirme tekniklerini araştıran pek çok kişi, mantolama nedir? Et mantolama (mühürleme) nasıl yapılır? sorularına cevap araıyor.

ET MANTOLAMA NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ...

Et pişirirken en önemli şey doğru tekniği uygulamaktır. En çok araştıran mühürleme ve mantolama tekniği hakkında şunlar söylenebilir.

MÜHÜRLEME TEKNİĞİ NEDİR?

Eğer etinizin lezzetli, sulu ve iyi pişmiş olmasını istiyorsanız, mühürleme tekniğini kullanabilirsiniz. Eti tavaya koyduktan sonra bir süre hiç dokunmadan kendi suyunu bırakmasını beklemelisiniz. Öncesinde marinasyon işlemi yaptıysanız pişirmeden önce bu yağı bir havlu kâğıt yardımıyla silmenizi öneriyoruz. Çünkü mühürleme tekniği, etin kendi içindeki lezzeti ile pişmesini sağlar. Bu noktada kullanacağınız tava belirleyicidir. En lezzetli, sağlıklı ve verimli pişirme için en ideali tabii ki döküm tavadır. Etin kalitesi, doğru ısı ve doğru tava en iyi sonuçlar için belirleyici unsurlardır. Bu teknik ile etinizi pişirdikten sonra 5 dakika kadar beklemenizi öneriyoruz. Çok yüksek ısıda piştiğinden soğumayacaktır. Eğer piştikten hemen sonra eti kesmeye başlarsanız içerisindeki yüksek ısı dışarı çıkacak ve lezzet kaybı yaşayacaktır.

MANTOLAMA TEKNİĞİ NEDİR?

Tavada pişirdiğiniz et, tavuk ya da balık gibi mühürlenen gıdaların kısık ateşte tereyağı ile pişirilmesine mantolama tekniği denir. Kızgın tavada eritilen tereyağı, bir kaşık yardımıyla etin tüm yüzeyine yavaş yavaş eklenir. Bu teknikte tereyağını lezzetlendirmek için sarımsak ve çeşitli baharatlardan faydalanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey tereyağının yanmamasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KYK yurt ücretleri ne kadar, kaç lira 2021-2022? KYK yurt başvuruları başladı!

KYK yurt ücretleri ne kadar, kaç lira 2021-2022? KYK yurt başvuruları başladı!