20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Mardin şehidi Mehmet Acar son yolculuğuna uğurlandı

Mardin şehidi Mehmet Acar son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Ömerli ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 7 aylık hamile eşi Fatma Acar ‘Kızını kucağına alacaktın’ diyerek ağıtlar yaktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mardin şehidi Mehmet Acar son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Ömerli ilçesinde şehit düşen olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Mardin’in Ömerli ilçesinde PKK’lı teröristlerin Tavuklu Mahallesi mevkiinde önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar için tören düzenlendi.

Saygı duruşu bulunuldu, öz geçmişi okundu

Törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, kamu kurum müdürleri ve şehidin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Ömerli ilçesi Salihköy mahallesinde düzenlenen törende, Uzman Onbaşı Mehmet Acar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Salihköy Mahallesi Camii’ne getirilerek katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

“2 ay sonra kızına kavuşacaktın”

İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından öğle namazı sonrası kıldırılan cenaze namazında binlerce vatandaş şehit asker için saf tuttu. 7 aylık hamile olan 23 yaşındaki Fatma Acar, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Fatma Acar, "2 ay sonra kızına kavuşacaktın. Seni kızından kopardılar” şeklinde ağıtlar yakarak terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi. 

“Kahrolsun PKK” sloganları atıldı

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Acar’ın annesi Derya babası Alaaddin Acar ise, oğullarının tabutu başında durarak Mardin Valisi Mustafa Yaman’dan Türk bayrağını teslim aldı.

Şehit Uzman Mehmet Acar’ın naaşı daha sonra götürüldüğü Ömerli ilçesine bağlı Salihköy Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene katılan binlerce kişi “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM Suriye Özel Temsilcisi Türkiye'ye geliyor

BM Suriye Özel Temsilcisi Türkiye'ye geliyor