20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Marmaris'teki orman yangını durduruldu mu? Marmaris'teki orman yangını son durum nedir?

Marmaris'teki orman yangını durduruldu mu? Marmaris'teki orman yangını son durum nedir?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde büyük bir orman yangını çıktı. Marmaris'te orman yangınına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü personeli şehit oldu. Peki Marmaris'teki orman yangını durduruldu mu? Marmaris'teki orman yangını son durum nedir? Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli son durumu açıkladı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'teki orman yangını durduruldu mu? Marmaris'teki orman yangını son durum nedir?

Muğla Marmaris'te büyük orman yangını tüm herkesi korkuttu. Orman yangınına ekipler müdahale ederken Marmaris'ten acı haber geldi. Marmaris'teki orman yangını durduruldu mu? Marmaris'te çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İşte son durum...

MARMARİS'TE ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda başlayan yangına ekipler müdahale etti.

AA'nın haberine göre, İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Marmaris'teki orman yangını

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra İzmir ve Denizli'den gelen 2 helikopter, arazözlar, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti.

Bakan Pakdemirli, "Marmaris'teki orman yangını kontrol altına almış durumdayız. Toplam 10 helikopter, 50 arasöz 6 dozer ile 500'e yakın personelle müdahale ettik."

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Orman Genel Müdürlüğü, halen devam eden yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. 'Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var' diyen Orman Genel Müdürlüğü, kahreden haberi 'Marmaris İçmeler'de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın' diyerek paylaştı.

Mesai arkadaşlarını kaybeden işçiler gözyaşlarına boğuldu.

Marmaris'teki orman yangını

TEKNELER YANDI

Muğla'nın Bozburun Mahallesi'ndeki bir yatçılık firmasında, saat 07.00 sıralarında, tamir için bekleyen 35 metrelik teknede yangın çıktı.

DHA'nın haberine göre, alevler kısa sürede büyüdü. Tersane çalışanları ve çevredekiler durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tersanedeki 2 fiber tekneye de sıçradı.

Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüdü. Tersane çalışanları, korkuya neden olan yangında, kepçeyle denizden su alıp, alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada gelen itfaiye de su sıkıp alevlere müdahalede bulundu. Alevlerin yakındaki diğer tersanelere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba sarf etti.

Alevler 3 saatte, diğer tersanelere sıçramadan söndürüldü. İlk yangın çıkan tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılmaz hale geldi. Tersanede de büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, tekneler ve tersanedeki zararın boyutunun toplam 2 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: ÇEVREDE İLLERDEN YARDIM GELİYOR

Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra çevre illerden gelen 6 helikopter, arazözler, dozerler, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor." dedi.

Bu arada her noktadan görülebilen duman, ilçenin üzerinde tabaka oluşturdu.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN TAZİYE MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Marmaris'te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim." mesajını yayımladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Varank: Bu bölgelerimizin terörle anılma dönemi bitmiştir

Bakan Varank: Bu bölgelerimizin terörle anılma dönemi bitmiştir