20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Mavi Balina nedir?

Mavi Balina nedir?

Mavi Balina nedir? Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz? Bugünlerde milyonlarca ebeveyn bu soruların yanıtını arıyor. Medyada çıkan haberler göre Mavi Balina oyunu çocukları intihara sürükleyebiliyor. Endişeli pek çok anne baba ise Mavi Balina oyunu hakkında bilgi sahibi olmak ve tehlikelere karşı çocuklarını korumak için internette araştırma yapıyor. Aileler, Aileler Mavi Balina oynayan çocuğunun oynayıp oynamadığını nasıl anlar? İşte Mavi Balina oyunu hakkında merak edilenler...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mavi Balina nedir?

Mavi Balina nedir? Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz? sorularının yanıtını habeirmizde bulabilirsiniz. Dünyanın pek çok yerinde görülen ve çocukları intihara sürükleyen Mavi Balina oyunu Türkiye'de de görülmeye başladı. Bu sabah alınan bir habere göre Van'da 5 çocuk toplu intihara kalkıştı. Çocuklardan biri hayatını kaybetti. Medyada sık sık yer bulan Mavi Balina haberleri üzerine aileleler, daha büyük bir endişeye kapılmaya başladı. Şimdi anne babalar, Çocuğum Mavi Balina oynuyor mu nasıl anlarım? Mavi Balina nasıl ve nereden indirilir? Mavi Balina nedir? Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz? sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. Peki, Mavi Balina nedir? Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz? İşte, Mavi Balina hakkında tüm merak edilenler...

Mavi Balina nedir?

Mavi Balina, dünyanın pek çok yerinde oynandığı iddia edilen bir internet oyunudur. 50 bölümden oluşan oyunda her bölümde çocuklardan bir görev yapması isteniyor. 50. bölüme ulaşan oyuncudan ise intihar etmesi isteniyor. Sosyal medya aracılığıyla yayılması hızlanan Mavi Balina oyunu özellikle 10-14 yaş arası gençleri hedef alıyor. Bu yaş gençlerin sıkça kullandığı sitelerdeki gruplara mesaj atılarak çocuklar oyuna davet ediliyor. Mavi Balina adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz?

Çocuklarımızı Mavi Balina'dan nasıl koruyabiliriz?sorusunun yanıtını uzmanlar şu şekilde yanıtlıyor;

-Aile bilgisayarını ekranı herkesin görebileceği bir yere koyun.

- Kuralları belirlemek önemlidir. Çocuğunuza bilgisayar kullanımı ile ilgili kurallar koyun ve onlarla nelerden endişelendiğiniz hakkında konuşun.

-Çocuğunuzu müstehcenlik ve saldırganlık içeren spam mesajlar, anlık mesajlar ve e-postaları cevaplamaması konusunda uyarın.

-Çocuğunuz sosyal medyada hesap oluştururken, gizlilik ayarları için ona yardımcı olun. Maruz kalacağı içerikleri kısıtlamak konusunda teşvik edin ve çevrimiçi arkadaşlarını gerçek hayatta da tanıdıklarından emin olun.

- Çocuğunuza Android uygulamalar indirirken dikkatli olması konusunda öğüt verin. Uygulamaların bazıları saldırgan reklam yazılımları ve ücretli hatlara mesaj gönderen kötü amaçlı yazılımlar içeriyor olabilir. Oyunları ve diğer Android uygulamalarını sadece resmi yerlerden indirin.

-Çocuğunuzun çevrimiçi aktivitelerini izleyebileceğiniz Ebeveyn Kontrolü içeren bir güvenlik çözümü edinin.Ebeveyn Kontrolü, uygunsuz içerikleri engeller, internet erişimini belli saatlerle kısıtlar ve ebeveynlere çocuklarının çevrimiçi aktivitelerini uzaktan görüntüleme imkanı sunar

Çocuğum Mavi Balina oynuyor mu, nasıl anlarım?

Çocuğunun Mavi Balina oynamasından endişelenen ve şüphelenen aileler Çocuğum Mavi Balina oynuyor mu, nasıl anlarım? sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar bu konuda, çocuklarını iyi gözlemlemeleri gerektiği şeklinde uyarıyor.Çocuklar eğer, öfke patlamaları yaşıyorsa, normal bir günlük yaşam sürmek yerine internette vakit geçirmeyi tercih ediyor ve özellikle gece saatlerinde bunu yapıyorsa , yeme alışkanlıklarında farklılaşma yaşıyorsa aileler fazlasıyla dikkatli olmalı. Bunun yanında, çocukların vücutlarında normal olmayan ayara izleri bulunması da çocuğunuzun Mavi Balina tehlikesi altında olduğunun göstergesi olabilir.

Mavi Balina nasıl ve nereden indirilir?

Mavi Balina oynundan kurtulan bir genç adam, Mavi balina oyununa nasıl başladığını şöyle anlattı;

"Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dualı cuma mesajları 2019

Dualı cuma mesajları 2019