18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP'den gazileri hedef alan programa tepki

MHP'den gazileri hedef alan programa tepki

"Güldür Güldür" adlı programda, gazilere yönelik haddi aşan ifadeler kullanıldı. Skandal skeçte, "Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadesiyle kahraman gazilerle alay edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'den gazileri hedef alan programa tepki

Olay yaratan skeçte, bir gaziye yönelik "Tamam, en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" ifadeleri kullanıldı. Bu sözlerle sınırlı kalmayan skeçte, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "gazikart" ile de alay edildi.

Güldür Güldür adlı programda büyük bir skandala imza atıldı. Yayınlanan skeçte Türk ordusunun kahraman gazileri hedef alındı. Skeçe sosyal medyadan tepki yağdı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık: Bir televizyon kanalında yayınlanan ne olduğu belli olmayan yayını şiddetle kınıyorum! Gazilerimiz bizim onurumuzdur, şerefimizdir! Aziz Vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda etmeye hazır , baş tacımızdır gazilerimiz. Sözde şaka adı altında vatanımız için onurlu mücadele vermiş gazilerimize hakaretler yağdıran bu skandal yayınla ilgili gereği yapılmalıdır. Kimse gazilerimizin itibarına “şaka” adı altında saldıramaz. Haddinizi bilin!

Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı Dr.İzzet Ulvi Yönter: Kahraman Gazilerimizi inciten ve infiale sürükleyen bu iğrenç sahneyi ve kokuşmuş oyuncu müsveddelerini kınıyorum…Utanın utanın, küçümsediğiniz Gazilerimizin fedakarlıklarıyla sahne alıyor, perde açıyor, cüzdan kabartıyorsunuz…"Ne günlere kaldık ey Gazi Hünkar;
katır mühürdar oldu, eşek defterdar!"


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: Vatan müdafaasında göz kırpmadan mücadele eden, canını, kanını tereddüt etmeden vatana siper eden kahramanlarımız hakkında bir televizyon programında kullanılan ifadeler Atsız’ın “Kaplamış ruhunu çirkef yosunu, hiç umursar mı şehit ordusunu?” dizelerini akıllara getirmiştir.
Show TV’de yayınlanan bu televizyon programında sözde mizah adı altında gazilerimize yönelik haddini aşan, güldürmeyen, terbiyesizce, vicdansızca ve şuursuzca ifadelerin kullanılmasını şiddetle kınıyorum.
Gazilerimiz bizim övüncümüz, başımızın tacı, büyük Türk milletinin onurudur.
Hiç kimsenin İstiklal ve İstikbalimizin sembolü gazilerimizi arsızca hedef almaya haddi ve hakkı yoktur.

İNCELEME BAŞLATILDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bir televizyon kanalında yayımlanan ve gazileri hedef alan yayınla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zeytinburnu'nda iki tramvay kafa kafaya çarpıştı

Zeytinburnu'nda iki tramvay kafa kafaya çarpıştı