21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Zillet ittifakı, seçimden sonra uzlaşır

Zillet ittifakı, seçimden sonra uzlaşır

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İP Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylıklarına itiraz etmeyeceklerine ilişkin sözleri ile ilgili, "Öyle görünüyor ki zillet ittifakı arasında ciddi anlaşmazlık ve çatlaklar var. Öyle görülüyor ki bunlar seçimlerden sonra bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zillet ittifakı, seçimden sonra uzlaşır

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erkan Akçay, Irak-Suriye'de TSK'nın görev süresini 2 yıl uzatan tezkereye ilişkin tartışmaların sorulması üzerine "Muhalefet CHP, HDP ve İP'den oluşan bu üçlü karman çorman, kafalar da karışık. Çünkü tezkere oylamasında da daha evvel 'Evet' dediği aynı tezkereye bu defa HDP'nin baskısıyla 'Hayır' oyu vermiştir CHP. Bunun da bir gerekçesi, dayanağı yok. Neden 1 yıl değil de 2 yıl gibi bir gerekçeye dayandırıyorlar. Geçmişteki tezkerelerin aynısı" dedi.

HDP'nin geçen haftadan beri tezkere için bir kampanya yürüttüğünü ve kendi ortaklarına da 'hayır' demesi yönünde çağrıda bulunduğunu hatırlatan Akçay, "CHP de, HDP'nin çağrısına boyun eğmiştir. Adeta HDPye teslim olmuştur tezkere oylamasıyla. İYİ Parti'ye gelince güya evet oyu vereceklerini söylemekle birlikte bir kısım milletvekilleri çekimser kalmıştır. Durmuş Yılmaz mesela ret oyu verdiğini açıkça ifade etti. Demek ki bunlar kendi içleri de karman çorman. Yani CHP geçmiş bazı tezkerelere 'evet' oyu vermekle birlikte çok ağır eleştirilerde bulunmuşlardır. Suriyeyi bir bataklık olarak niteleyip, 'Afrinde Suriyede ne işimiz var?' diyen CHP sözcüleri aynı zamanda TSKyı ve Türkiye Cumhuriyetini işgalcilikle suçlamışlardı geçen yıl. Bir başka sözcüsü de Türkiye'yi Suriyede nüfus mühendisliği yapmakla suçlamıştı. Bu tür yabancı Türkiye karşıtı çevreleri ve ülkelerin sözlerini ve politikalarını dillendiriyorlar. O bakımdan CHP ve İYİ Parti kendilerinden bekleneni yapmışlardır" diye konuştu.

Erkan Akçay, Millet İttifakında cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin başladığını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin ise "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu konusunda bir seçenek gelirse biz buna itiraz etmeyiz" sözleri ile ilgili ise, "Kimin kimi aday gösterdiği bizi ilgilendirmiyor. MHP olarak bu konularda adayımızın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan olduğunu ifade ettik. Öyle görünüyor ki zillet ittifakı arasında ciddi anlaşmazlık ve çatlaklar olduğunu, birbirlerine çelme takmaya yönelik bir takım durumlar içerisinde oldukları ve bu konuda anlaşmazlık içinde oldukları anlaşılıyor. Öyle görülüyor ki ancak seçimlerden sonra bunlar bir aday üzerinde mutabakat sağlayabilirler" diye konuştu. - DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Şevik’ten 29 Ekim mesajı

Başkan Şevik’ten 29 Ekim mesajı