23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sizin özünüz başka sözünüz başka! Siyaset millet için yapılır... Dışardan sufle almayız

Sizin özünüz başka sözünüz başka! Siyaset millet için yapılır... Dışardan sufle almayız

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla ”Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı ilçe ziyaretleri kapsamında Tekirdağ iline bağlı Malkara, Şarköy, Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde gerçekleştirilen programlara; MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, MYK üyesi Murat Turna, MYK üyesi Koray Önsel ve Tekirdağ il başkanı İlker Yücel katıldılar.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sizin özünüz başka sözünüz başka! Siyaset millet için yapılır... Dışardan sufle almayız

Selamlama konuşmalarının ardından Tekirdağlılara hitap eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Kamil Aydın "2019 yılında Türk dünyasının en küçük şehidi olan Türkan bebeği anma törenlerine katılmak üzere Bulgaristan'a giderken ziyaret ettiğim Tekirdağ'da bugünlerde yeniden sizlerle birlikte olmanın, evladı Fatihan nesillerinin arasında olmanın gururunu yaşıyorum.

Siyasi partilerin yol haritaları vardır. Yol haritalarını partilerin tüzük, ilke ve programları ortaya koyar ve aslolan bu ilke ve programlar ile onların uygulamaları arasında uyumun olmasıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi 53 yıldır her türlü programını, eylem-söylem bütünlüğü içerisinde ele alan, aslında Müslüman olmanın temeli olan iman-itikat, ilim-amel noktasında içi dışı bir olan dava mensuplarının bir araya geldiği siyasi hareketin adresidir. Yurt içi ve yurt dışı tanıklık ettiğimiz gelişmeler ışığında gördüğümüz önemli gerçek; huzuru, emniyeti ve güvenliği olmayan bir ülkenin varlığının her zaman açık bir hedef olmasıdır.

Bu kadar yüksek ehemmiyetli bir meseleyi “İhalar ve Sihalar maket uçaklardır ve bu milletin cebine birşeyler kazandırmamaktadır”, “S 400’ü kime kullanacağız”, “ pyd/ypg teröristmi bizemi saldıracaklar”, “demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer”, “tarihimizle hesaplaşmalıyız” ve “Selahhattin Demirtaş’a af dileyerek mecliste oturacağını söylemek” gibi reddi miras içerikli ezik ve mandacı ifadeler CHP’nin, Milli Mücadele Kahramanı ve cumhuriyetimizin banisi ve yegane karekteri bağımsızlık olduğunu her durum ve şartta haykıran Mustafa Kemal Atatürk’le hiç bir bağı kalmamıştır.

"Buraya gelmeyin burası güvenli bir ülke değil" diyip akabinde ülkenin güvenlik politikalarını eleştirerek büyük bir çelişki ve aymazlık içinde olan CHP halkın yeni yönetim sistemiyle iradesini doğrudan sandığa yansıtarak seçtiği yürütmeyi anti demokratik sayıp yabancı liderlerden ve onların büyükelçilerinden demokrasi talebinde bulunması da ayrıca izaha muhtaç bir siyasi garabettir. Dün hükümet kurulamıyor, meclis başkanı seçilemiyor bahaneleriyle parlementer sistemin tıkandığı imasıyla vesayet odaklarını yönetime el koymaya davet edenlerin oyunlarını Başbuğumuz bozmadı mı? Bugünde demokratik seçimle iktidar umudu olmayan bu vesayetçi yapı, “seçimle yada başka şekilde”diyerek aynı çağrılarda bulunmaktadır.

MHP yıllardır PKK bitirilsin diyor, CHP güvenlikçi politikalar diye, HDP ise bütçe sürecinde savaş bütçesi diye eleştiriyor. Sizin iradeniz kimin ellerinde? Sizin zihniyetinizin neden olduğu ağır bedeli ödeyen aziz milletimiz. Bir yönüyle 21. Yüzyıl savunma gerçeği gereği, diğer yönüyle de mazluma el uzatmak için TBMM’ye gelen tezkereye hayır oyu kullananlar, nerede sizin milliyetçiliğiniz. İdlib’e girdik akan kanı durdurduk. Sarışın, mavi gözlü çocukları daha değerli görenler İdlib’e bombalar yağarken neredeydiniz? Çocuklarımızın güvende doğuya güneydoğuya gitmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Çok şükür artık bu ülkenin her yeri güvenlikli. Ben size söyleyeyim neden rahatsızlar; Kıbrıs’taki yeniden tesis edilen milli iradeden rahatsızlar, 30 yıllık işgali sonlandıran Karabağ zaferinden rahatsızlar, içerde ve dışarda Türkiye ve Türk düşmanı terörün korkulu rüyası İHA ve SİHA’lardan rahatsızlar, Doğu Akdeniz’de hidro karbon aramamızdan rahatsızlar, Ayasofya’nın ibadete açılmasından rahatsızlar, egemenliğimize ve iç hukukumuza müdahale etme gafletinde bulunan büyükelçilere Ankara merkezli milli irademizin had bildirmesinden rahatsızlar, bölücü Demirtaş ve Kavala’nın içerde olmasından, velhasıl bu milletin yararına her şeyden rahatsızlar. Bir başka ilçede CHP’nin siyasi çelişkilerine değinen Aydın sözlerine şöyle devam etti; Diyarbakır'da farklı konuşup Yozgat'ta farklı konuşmak siyasi ikiyüzlülüktür.
Diyarbakır'ın adına Amed demek, ecdadın yüce emaneti olan tarihimizle helalleşeceğiz demek ve yine Atatürk'ün kemiklerini sızlatırcasına Ermeni soykırımını savunmak reddi kimliktir.

AİHM kararları diye tutturdular, Türk hukukuna neden bu kadar yabancısınız? İçine HDP kaçmış CHP, niye bu kadar Kavala ve Demirtaş üzerinden devlet düşmanlığı yapıyorsun? Yanıbaşımızda sözde demokrasinin beşiği Yunanistan'da uygulanmayan AİHM kararları var. Selahattin Demirtaşın hakkını savunduğun kadar İskeçe’deki soydaşlarımızın hakkını neden savunamıyorsun. Nerede Kılıçdaroğlu, nerede Atatürk!

Siyaset millet için yapılır, dışardan sufle almayız, hata varsa düzeltiriz, eksik varsa tamamlarız. Niye bu topraklara ait olduğumuzu unutuyorsunuz. Neden Natoculuk, AB’cilik peşindesiniz, muhtaç olduğunuz kudret sizlere yetmiyor mu?

Bir süre patatese, bir süre soğana, bir süre ayçiçek yağına bağladılar bu ülkenin geleceğini.
Pandemi sürecinde en gelişmiş ülkeler testleri bile ücretli yaparken, biz birinci derecede sağlık hizmetlerini ücretsiz gerçekleştirdik. Bunlar Venezuela bile Türkiye'den gelişmiş diyor. Bunlar yabancının tavuğunu kaz görenler. Öte yandan, Türk milliyetçiliğine sıkışınca joker amaçlı sığınanlar siz mecliste hdpnin dokunulmazlığı oylanırken neden kaçıyorsun? PKK'lı sana burası Kürdistan derken dut yemiş bülbül kesilip Ikizdere’ye gidince provokasyon yapıyorsun? Şehidimizin ailesine sinkaflı küfürler edene neden söyleyecek bir söz bulamıyorsun? Sizin bu ülkeye olan kininiz ve garazınız nedir?

Diğeri Kızılay çadırında Kızılay'ı soruyor. Belediyesi bizde olan yerlerde elektriği bedava vereceğim diyorsunuz, Diyarbakır'a bedava elektrik vermeyi söylüyorsunuz da Tekirdağ sizde hadi elektriği bedava verinde görelim.

Sizin özünüz başka sözünüz başka.

Muhterem Tekirdağ’lılar Türk siyasi tarihinde nice partiler açıldı kapandı. Biz oy kaygısıyla burada bunları söylemiyoruz. Milliyetçi Hareket partisi önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben şiarıyla yıllardır varlığını sürdürmektedir. Anadolu’da bir tabir var "nice tüccarlar battı, biz hep aynı keyifteyiz." Yani; biz, içinde başka hesaplar olmayanlar, ülkenin Ali menfaatlerini her türlü düşüncenin üzerinde tutanlar hep aynı keyifteyiz. Çünkü biz Ömürünü ülkenin bekasına adayan Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, ülkelerini içselleştiren ülkücü hareketiz.
Mecliste HDP cumhuriyetin kurucu değerlerine, ülkenin her türlü varlığına ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine sabah akşam hakaret ediyor. İşte bugünkü CHP bu hakaretlerin hiçbirine cevap veremiyor. Kılıçdaroğlu tarihle yüzleşeceğim diyor. Tarihle yüzleşmek isteyenler önce nasıl yüzleşmek istediklerini söylesinler. Atatürkçülükten beslenmeye çalışan Kılıçdaroğlu Dersim isyanıyla mı yüzleşecek, yüzün var mı söyle! Bin yıllık kardeşlerimizle aramıza fitne tohumları saçtırmayacağız. Hangi tarihle yüzleşeceksin Atatürk'ün ilan ettiği cumhuriyete isyan edenlerle, binlerce askerimizi sivilimizi kardeşimizi şehit edenlerle mi?
Amerika güvenlik problemi bahanesiyle binlerce kilometre ötedeki Afganistana girerken sizin için sorun değil de, Türkiyenin PKK ve uzantılarını Suriye'de ve Irak’ta yok etmeye çalışması size niçin sorun oldu?

Dünyanın her yanında islam düşmanlığı almış başını gidiyor, Türk düşmanlığı almış başını gidiyor. Bunlar hala ayçiçeği derdinde.

Merak etmeyin bu millet aç kalmaz. Biz bize yeteriz. Komşumuz açken biz tok gezmeyiz. Ekmeğimizi paylaşırız, aşımızı paylaşırız. Türk milleti milyonlarca insanı beslemiş, tüm dünyaya yardım etmiş, bu ülkede millet aç değil, aç olan sizin vicdanınız.

Geçen sene hiç dostumuz kalmadı tüm dünya ülkeleriyle aramız kötü diyordunuz. Bugün yapılan görüşmelerden neden rahatsız oluyorsunuz? Antalya'da yapılan Diplomasi forumu birçok uluslararası organizasyonu geride bırakarak, diplomatik bir başarı öyküsü oldu. Türkiye dünyaya verdiği güven sayesinde savaşın ortasındaki iki ülkeyi masaya oturtma kabiliyeti sergilerken, bunlar görüşmeden rahatsız olup Türkiye’nin tarafını seçmesini dayattılar. Saygıdeğer misafirler bu dile getirdiğimiz meseleleri ve sorduğumuz soruları sahte Atatürkçü kisvesiyle gelenlere lütfen hatırlatın ve deyin ki; ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun. Yani Yozgat’ta milli, Diyarbakır’da bölücü sevici, Tekirdağ’da ise Atatürkçü olmayın. Neyseniz her yerde o olun. Saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum, Allah’a emanet ediyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Talas'ta Nevruz muhteşem kutlanacak

Talas'ta Nevruz muhteşem kutlanacak