15 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem AYM, bazı kararlarıyla 'kürsüden yasa yapan' mahkeme konumuna düşmektedir

AYM, bazı kararlarıyla 'kürsüden yasa yapan' mahkeme konumuna düşmektedir

CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun Milletvekili Yemini'ni hatırlatması yaparak yaptığı beyanına dair, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yeni bir açıklama yaptı. Yıldız açıklamasında, "CHP Milletvekili Sayın İbrahim Kaboğlu, Milletvekili yeminini hatırlatmış ve aba altından sopa gösterdiğimi iddia etmiş. Sayın Kaboğlu’nun dört yıl sonra da olsa Milletvekili yeminini hatırlaması kendisi için önemli bir gelişmedir." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AYM, bazı kararlarıyla 'kürsüden yasa yapan' mahkeme konumuna düşmektedir

CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun Milletvekili Yeminini hatırlatarak aba altından sopa gösterdiğini iddia ettiği Feti Yıldız, bunun üzerine açıklama yaptı.

"AYM, bazı kararlarıyla 'kürsüden yasa yapan' mahkeme konumuna düşmektedir." açıklamasıyla durumu özetleyen Feti Yıldız, "Bir ülkede Anayasa Mahkemesi, milletin seçtiklerinin kararlarına karşı devamlı surette karar alıyorsa, orada, millet egemenliğinden çok yargıçlar yönetimi hakimdir." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın açıklaması şöyle;

DÖRT YIL SONRA DA OLSA KENDİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR!

Hangi araç ve yöntemlerle kamu yararının sağlanabileceği kanun koyucunun takdirinde olduğundan bu kapsamda kamu yararı değerlendirmesi yapmak anayasa yargısıyla bağdaşmaz sözlerimiz üzerine;

CHP Milletvekili Sayın İbrahim Kaboğlu, Milletvekili yeminini hatırlatmış ve aba altından sopa gösterdiğimi iddia etmiş. Sayın Kaboğlu’nun dört yıl sonra da olsa Milletvekili yeminini hatırlaması kendisi için önemli bir gelişmedir.

Yeminde:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını,vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma namus ve şerefimiz üzerine and içerim” demiştik.

Hoca,

Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi çeşitli şekillerde zedelenebilir. Bunlardan biri de 'yargısal aktivizmdir.'

AYM'NİN KARARLARI, DEMOKRASİNİN ÖNEMLİ BİR SORUNU OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR...

Yargısal aktivizm, bazen, yasama organının etkisizleşmesine, bazen, yasama kararlarının iptaline, bazen, yargının, yasama organının yerine geçmesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bir ülkede Anayasa Mahkemesi, milletin seçtiklerinin kararlarına karşı devamlı surette karar alıyorsa, orada, millet egemenliğinden çok yargıçlar yönetimi hakimdir.

Anayasa mahkemelerinin hukuk kuralı koyma konusunda teorik olarak demokratik meşruiyeti yoktur.

Anayasa Mahkemesinin bir anlamda yasama yetkisinin kullanımına ortak olması sonucunu doğuran kararlar demokrasinin önemli bir sorunu olarak bir çok ülkede karşımıza çıkmaktadır.

KAMU YARARININ NE OLDUĞUNU BİLMEK ZORUNDADIRLAR

Bu bağlamda;

Anayasa Mahkemeleri bazı kararlarıyla seçilmiş organlar üzerinde tahakküm kuran “kürsüden yasa yapan” mahkeme konumuna düşmektedir.

Bir Siyasi Parti adına hukuk ve demokrasi konusunda açıklama yapanlar kamu yararının ne olduğunu bilmek zorundalar.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emniyetten Semra Güzel açıklaması! O fotoğrafın nerede çekildiği belli oldu

Emniyetten Semra Güzel açıklaması! O fotoğrafın nerede çekildiği belli oldu