22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Filiz Kılıç: 'Mazisini bilmeyen atisine yön veremez'

MHP'li Filiz Kılıç: 'Mazisini bilmeyen atisine yön veremez'

Milliyetçi Hareket Partisi Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen eğitim programının ilk etabı tamamlandı. Düzenlenen eğitimlerle ilgili gazetemize konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, eğitim programının çok verimli geçtiğini ve güncel meselelerden dış politikaya kadar birçok konuya temas edildiğini belirtti.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Filiz Kılıç: 'Mazisini bilmeyen atisine yön veremez'

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Parti içi eğitim programının ilk etabının tamamlandığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, pandemi sürecini avantaja çevirdiklerini belirtti. Kılıç, bu süre içinde 1100 teşkilat mensubuna farklı konularda eğitim verildiğini ifade etti ve salgın nedeniyle ara verilen Siyaset ve Liderlik Okulunun çalışmalarına tekrar başlayacağı tarihi de gazetemiz TÜRKGÜN’e açıkladı.

  • Milliyetçi Hareket Partisi eğitim faaliyetleriyle göz dolduruyor. Hatta bu konuda diğer partilere göre de hep bir adım önde. Siz bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Eğitimin çok tarifi yapılmıştır. Belki de en kısası ve en iyi tarifi “Eğitim hayattır” ifadesidir. Eğitim bizi hayata hazırlar, geleceğimizi inşa eder. MHP, kurulduğu günden bu yana “eşref-i mahlûkat” olan insanın eğitimine ve öğretimine önem vermiş, geleceğe bırakılacak en önemli mirasın; ait olduğu milletin millî ve manevî değerleriyle yoğrulmuş, ilmin aydınlık yolunda inançla yürüyen nesiller olduğunun bilinciyle hareket etmiştir.

Tarih tekerrürden ibarettir. Mazisini bilmeyen, atisine yön veremez. Çağın gereklerini yerine getirebilmek, hatta çağa yön verebilmek, eğitim ve öğretimle mümkün olacaktır. Bunun bilincinde olan MHP, Genel Merkez teşkilatında “Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu”ndan sorumlu bir genel başkan yardımcılığı oluşturmuştur. Bu birim Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “Kucaklamamız gereken muhteşem bir mazi, kavuşacağımız muazzez bir ati vardır. Bunları ancak eğitimle yapabilir, eğitimle başarabilir, disiplinli ve derinlikli okumayla tamamlayabiliriz.” “Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in çağın dinamiklerine bütünüyle nüfuz etmesi; karşısına dikilen meseleleri tüm yönleriyle kavrayarak eritmesi ve elemesi, eğitim ve öğretime ayırdığı zamanla mümkündür” sözlerinden hareketle eğitim çalışmalarını şekillendirmiştir. Bu kapsamda MHP’nin teşkilatları ve çalışanları başta olmak üzere toplumun her kesimine yönelik eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

GÜNCEL MESELELERİ MASAYA YATIRDIK

  • Neyi hedeflediniz?

 

21 Haziran 2021 yılından itibaren başlayarak İl, İlçe Başkanları, Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları, İl Muhasipleri ve İl Disiplin Kurulu Başkanlarına yönelik uzaktan eğitim çalışmalarımız da Sayın Genel Başkanımızın gösterdiği hedefe ulaşma yolculuğumuzda emin adımlarla ilerleyebilmek, görevimizi en iyi şekilde yapabilmek, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek, Türkiye’nin iç ve dış siyasetine dair gündem hakkında bilgi paylaşımında bulunabilmek, Türkiye’nin ve partimizin siyasi tarihine dair bilgilerimizi tazeleyebilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Eğitimlerde; Türk dünyası, MHP’nin kuruluşu ve teşkilatlanması, siyasi meselelere Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin değerlendirme ve tespitleri doğrultusunda MHP’nin bakışı, Cumhur İttifakı’nın önemi, Türk Tipi Başkanlık Sistemi ve yeni anayasa konuları üzerinde hassasiyetle durulmuştur.

PANDEMİ SÜRECİNİ AVANTAJA ÇEVİRDİK

  • Salgın sürecinde eğitime ara vermediniz.

 

Eğitimde esas olan yüz yüze eğitimdir. Özellikle de siyasi bir teşkilatlanma içerisindeyseniz her türlü faaliyetinizi yüz yüze gerçekleştirmeniz, halkla iç içe olmanız esastır. Ancak, bütün dünyayı olumsuz manada etkileyen Kovid-19 salgını siyasi partilerin eğitimlerini de aksatmıştır. MHP, pandemi sürecinin zorlu şartlarını avantaja çevirmiş, Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu birimimiz tarafından teşkilatlarımıza yönelik uzaktan eğitim çalışmalarıyla 1100’den fazla teşkilat mensubumuzun bir yandan farklı konularda eğitim alması sağlanırken, diğer yandan da salgın sebebiyle gruplar hâlinde bir araya gelemeyen ve yüz yüze sağlıklı bir şekilde istişare edemeyen teşkilat mensuplarımızın ekran karşısında da olsa bir araya gelebilmeleri imkânı yaratılmıştır. Çevrim içi olarak müzakere edilebilmiş, bilgi paylaşımında bulunulabilmiş, var olan birlik ve beraberliğimiz kuvvetlendirilmiştir.

SİYASET VE LİDERLİK OKULU ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

  • Siyaset ve Liderlik Okulu salgın nedeniyle eğitimlerine ara vermişti. Hem parti içi eğitim hem de Siyaset ve Liderlik Okulunun çalışmalarıyla ilgili bir takvim oluşturdunuz mu?

 

“Hayat Boyu Eğitim” diyoruz. Her alanda başarılı olabilmek, gelişebilmek için eğitimin süreklilik arz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bilgi üreten, kendini yenileyen ve geliştiren, ekip fikriyle üretebilen ve hareket edebilen, analiz ve sentez yapabilen kişilerle çalışmak teşkilatın başarısını artırır. Muazzam bir siyasi parti olan MHP için de durum böyledir. Bu sebeple, Sayın Genel Başkanımızın açtığı yolda, zatıâlilerinin destekleriyle Parti İçi Eğitim Siyaset ve Liderlik Okulumuzda bu çalışmalarımızı sürekli hâle getireceğiz inşallah.

Teşkilat mensuplarımız tarafından uzaktan eğitime çok kısa sürede uyum sağlanmış ve uzaktan eğitim sistemi benimsenmiştir. Bütün programlara dersi alacak teşkilat mensuplarımız tarafından yüksek katılım sağlanmıştır. Gerek eğitim alan teşkilat mensuplarımız gerekse aynı anda çok sayıda teşkilat mensubumuza hitap edebilmiş olma imkânı elde eden eğitimcilerimiz faaliyetten çok memnun olduklarını belirtmişlerdir.

Bu vesileyle, 6 Kasım 2021 tarihi itibarıyla “Siyaset ve Liderlik Okulu”muzun yüz yüze eğitim çalışmalarının da başlayacağı müjdesini TÜRKGÜN aracılığıyla vermiş olalım.

YÜKSEK KATILIM SAĞLANDI

  • Eğitim takvimi nasıl işledi?

 

Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimat ve destekleri ile 21 Haziran 2021 tarihinde başlattığımız eğitim çalışmalarımızın ilk etabı 23 Ekim 2021 tarihi itibarıyla sona ermiştir.

Dersler akşam saatlerinde (19.00-22.30 arası) yapılarak dersi alanların ve dersi vereceklerin günlük mesailerini aksatmamaları hedeflenmiştir. Her bir program, pazartesi- cuma akşamları arasında, her akşam 2 dersten toplamda 10 ders olarak gerçekleştirilmiştir. İl Disiplin Kurulu Başkanları ile İl Başkanları ve İl Muhasipleri’ne yönelik eğitim çalışmalarımız bir sefere mahsus olmak üzere yapılmıştır.

Bütün programlara dersi alacak teşkilat mensuplarımız tarafından yüksek katılım sağlanmıştır.

  • Eğitim kimler tarafından verildi?

 

Hangi konular üzerinde durdunuz? Eğitim çalışmaları Genel Başkan Yardımcılarımız, MYK ve MDK üyelerimiz ve alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte MHP’nin Kuruluşu ve Teşkilatlanması, Türk Tipi Başkanlık Modeli, Türk Dünyası Kültürü, Hukukun Temel Kavramları (Yeni Anayasa), Türk Dış Politikası, Seçim Hukuku, Türk Milliyetçiliği, Liderlik, Sosyal Medya, Etkili İletişim ve Protokol Kuralları, Türk Aile Hukuku, Aile İçi İletişim, Türkiye Siyasetinde Kadın, Engelli Hakları, Sosyal Politika ve Sağlık, Disiplin Hükümleri, İl Teşkilatlarında Tutulan Gelir Gider Defterleri ve Mali Hükümler gibi farklı alanlarda eğitim çalışması yapılmıştır.

  • Son olarak söylemek istedikleriniz.

 

Eğitim programına ilişkin verdiği büyük destekten dolayı Sayın Genel Başkanımıza şükranlarımızı arz ederiz. Partimiz için büyük önem atfettiğimiz bu konuyu gündeme taşımaya vesile olduğu için Türkgün gazetesine de ayrıca teşekkür ederiz.

  • Bize vakit ayırdığınız için biz teşekkür ederiz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamamın namusu ve tezkeredeki İP

Hamamın namusu ve tezkeredeki İP