20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Kılavuz'dan CHP’li belediyelere işten çıkarma tepkisi: Sözleriniz nerede kaldı

MHP'li Kılavuz'dan CHP’li belediyelere işten çıkarma tepkisi: Sözleriniz nerede kaldı

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP’li belediyelerin işten çıkarmaları hakkında açıklama yaptı. Konuşmasında Kılavuz, "İşten çıkarmayacaklarına dair namus ve şeref sözü verenlerin sözleri nerede kaldı?" diye sordu.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP’li belediyelere “işten çıkarma” tepkisi gösterdi.

Kurumların, milletin yararı ve kamu faydasını gözetmesini beklendiğinin altını çizen Kılavuz, "Seçimden önce, işten çıkarmayacaklarına dair namus ve şeref sözü verenlerin sözleri nerede kaldı?" diye sordu.

KURUMLARIN MİLLETİN YARARI VE KAMU FAYDASINI GÖZETMESİ BEKLENMEKTEDİR

"Sizleri saygıyla selamlıyorum. Belediyeler; halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla hareket etmesi gereken, milletin yararı ve kamu faydası gözetmesi beklenen kurumlardır.

Fakat son yerel seçimlerden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li birçok belediyede halka hizmet yerine kinle, nefretle, intikam duyguları ve ideolojik tutumlarla hareket eden anlayışları görmekteyiz, dedi.

İşten çıkarmayacaklarına dair namus ve şeref sözü verenlerin sözleri nerede kaldı?

Seçimlerden önce hiçbir insanı işlerinden etmeyeceklerine dair namus ve şeref sözü veren CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu söyleminin aksine binlerce insanın ekmeğiyle oynayan, helal rızkına göz koyan, işten çıkarınca dahi işçileri zan altında bırakacak şekilde KOD 29 ile çıkaran, İŞKUR’dan işsizlik maaşı alması engellenen, işçinin alın terini ve emeğinin hakkını gasp eden bir belediyecilik anlayışını gözlemlemekteyiz.

KENDİ BELEDİYE ÇALIŞANLARINA FAŞİZM UYGULAMAKATALAR

Sosyal demokrat olmakla övünenler kendi belediye çalışanlarına faşizmin alasını uygulamaktadır. Emek ve eşitlik nutukları atanlar icraata gelince işçi kıyımını reva görmektedir.

Lafa gelince işçinin hakkından bahsedenler konu işçinin hakkını vermeye gelince üç maymunu oynamaktadır. Sosyal demokrat olmakla övünenler kendi belediye çalışanlarına faşizmin alasını uygulamaktadır.

İŞÇİ KIYIMI VE SÜRGÜNLERİ NORMALLEŞTİRDİLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li birçok belediyede işçi kıyımı normalleşmiş, sürgünler olağan hale gelmiştir.

Performans düşüklüğü gibi sudan bahanelerle hakka ve hukuka uymayan bir biçimde Binlerce insanımız işlerinden olmuştur.

Pandemi ile beraber işten çıkarma yasağı gelince kısa çalışma ödeneği yoluna başvurulmuş, bir tarafta işçi fazlalığı nedeniyle binlerce işçi mağdur edilirken öte yanda yeni işçi alımları yapılmıştır.

BU ANLAŞYIŞLARI MİLLET VİCDANINDA MAHKÛMDUR

Baskılar, sürgünler ve işten çıkarmalar nedeniyle geçiminin derdinde olan belediye çalışanlarımızın aile bütünlükleri bozulmaktadır. Evlerine ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan vatandaşlarımız hiçbir siyasi, insani ve ahlaki değere sığmayan bir anlayışla emeklerinin karşılığını almaktan mahrum bırakılmıştır.

Açmış oldukları davaları kazanmalarına rağmen işlerine iadesi sağlanmayan belediye çalışanlarımız eşi görülmemiş bir haksızlık ve hukuksuzlukla karşı karşıya kalmıştır.

Mersin’e hizmetleriyle değil işten çıkarmalarla gündeme gelen bu anlayış millet vicdanında mahkûmdur.

MÜJDELİ HABERLE YÜZLERİNİ GÜLDÜRELİM

Daha önce defalarca seslendiğim gibi yine sesleniyorum:

İnsanların ekmeğiyle oynamayın, emeğini çalmayın, ahını almayın.

Ayıptır, yazıktır, günahtır.

Allah’tan korkun, kuldan utanın.

Bu yaptığınız zulümler yanınıza kâr kalmaz. Allah’ın adaleti de asla şaşmaz.

Sizin bu yaptıklarınızı önce Allah’a sonra da Mersinli hemşerilerimin vicdanlarına havale ediyorum.

Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için kamuda ve belediyelerde sözleşmeli personellerin tamamı kadroya geçirilmelidir. Müjdeli bir haberle sözleşmeli personellerimizin yüzlerini güldürelim.

DUAMIZ YİĞİT GÜVENLİK KORUCULARIMIZLA

Ayrıca MHP’li Olcay Kılavuz, Güvenlik Korucularına da destek verdi. "Duamız, desteğimiz, gönlümüz yiğit güvenlik korucularımızla olacaktır." ifadelerini kullanan Kılavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Güvenlik korucularımız; vatanımızın bölünmez bütünlüğü,  Milletimizin huzur ve refahı ve Bayrağımızın şanla dalgalanması uğruna Her şart ve koşul altında fedakârca görev yapıp, kahramanlık destanları yazan, Nice şehidi ve gaziyi bağrından çıkaran ulvi bir vazifenin sancaktarlarıdır.

ŞANLI VAZİFENİN BAYRAKTARLARIDIR

Güvenlik Korucularımız; bölücü teröristlerin korkulu rüyası ve hainlerin hedefi olan, bulundukları yerlerde cesaretle, imanla ve inançla görevlerini yapan, Hayatlarını devletimizin ilelebet var olmasına adayan şanlı bir vazifenin bayraktarlarıdır.

Böylesi bir görevi icra eden güvenlik korucularımızın talep ve beklentileri vardır. Öncelikle güvenlik korucularımızın ortak talebi maaşlarının iyileştirilmesidir. Ailelerinin temel ihtiyaçlarını karşılayıp, çocuklarına daha iyi bir gelecek sunabilmeleri için Refah düzeylerinin artırılmasına yönelik çalışma yapılması elzemdir.

STATÜLERİ NETLEŞTİRİLMELİDİR

Günlük yurtiçi görev harcırahlarının düzenlenmesi,  Emekli olduklarında toplu emekli ikramiyesi almalarının sağlanması, Emekli olanların yerine birinci dereceden yakınlarının istihdam edilmesi de hayati öneme sahiptir. Bunun için de “kısa vadeli iş kollarından sayılmazlar” ibaresinin kanundan çıkarılması yerinde olacaktır. Kahraman güvenlik korucularımız bütün bunlara ek olarak; sosyal güvencelerinin yeniden ele alınmasını, özlük haklarının, çalışma koşullarının ve görev tanımlarının düzenlenmesini, statülerinin netleştirilmesini beklemektedir.

Tam da bu sebeplerden dolayı korucu kanunun çıkarılması korucularımızın yaşadıkları birçok sorunun çözümüne de olumlu katkılar sunacaktır. Bizler daima güvenlik korucularımızın yanlarında olup Her platformda kararlılıkla seslerini duyurmaya çalışacağız. Duamız, desteğimiz, gönlümüz yiğit güvenlik korucularımızla olacaktır. Bu vesileyle, fedakâr ve cefakâr güvenlik korucularımızı sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyor Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anarken, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

Cenabı Allah güvenlik korucularımızı sonsuz kudretiyle korusun, mansur ve muzaffer eylesin.

YAŞASIN ÜLKÜ OCAKLARI!

Güvenlik korucuları konusunun ardından, "Ülkü Ocakları, Çevrim içi eğitim sitesi Bilgi Ocakta ve Deneme sınavları ile Türk gençliğini istikbale hazırlıyor" diyen Kılavuz, Ülkü Ocaklarının habercilik adına karalanmasını da şiddetle kınadı.

Kılavuz, şunlara değindi:

Türk gençliğini fikir, iman, ahlak ve ülkü aşkıyla yetiştiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, habercilik adı altında hedef alınmaya ve faaliyetleri yok sayılmaya çalışılmaktadır.

Bu anlayışı şiddetle ve nefretle kınıyorum.

ASRI, TÜRK'ÜN ASRI HALİNE GETİRECEK ÇALIŞMALAR YAPMAKTADIR

Eğitimden sanata, kültürden spora ve çevre duyarlılığına birçok alanda devre mühür vuracak işlere imza atan, çevrim içi eğitim sitesi Bilgi Ocakta ve Deneme sınavları ile Türk gençliğini istikbale hazırlayan, Türk Büyükleri Okuma Serisi, Çocuk kitapları ve dört dilde yayınlanan Ülkü Ocakları Dergisi ile yayıncılıkta çığır açan, Odak2023 kişisel gelişim ve hızlı okuma eğitim yazılımı ile çağı yakalayan kutlu ocağımız;

2023 Lider Ülke Türkiye idealinin temellerini atıp, Asrı Türk’ün asrı haline getirecek çalışmalar yapmaktadır. Başarılı çalışmalarından ötürü Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’a ve kıymetli yönetimine teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum. Yaşasın Ülkü Ocakları!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelinim Mutfakta puan durumu | Gelinim Mutfakta'da 30 Haziran kim birinci oldu?

Gelinim Mutfakta puan durumu | Gelinim Mutfakta'da 30 Haziran kim birinci oldu?