21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Olcay Kılavuz'dan Türk Gençliğini sevindiren açıklama

MHP'li Olcay Kılavuz'dan Türk Gençliğini sevindiren açıklama

MHP’li Olcay Kılavuz TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. MHP’li Kılavuz gerçekleştirdiği basın toplantısında Türk gençliğinin talep ve beklentilerini dile getirdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Olcay Kılavuz'dan Türk Gençliğini sevindiren açıklama

Kılavuz’un açıklamalarından satır başları şöyle:

BİR MİLLETİN ÜLKÜSÜNÜN BAYRAKTARI GENÇLERDİR

Türk gençliği; Türk vatanının istikbal ışığı, Türk milletinin umut kaynağıdır. Türk gençliği; 2023 Lider Ülke Türkiye idealinin mihmandarıdır. Böylesi bir anlamı ihtiva eden gençlerimizin talep ve beklentilerini karşılamak, gençlerimizi dinleyip ve birlikte hareket edip ortak bir akılla karar vererek sorunlarını çözüme kavuşturmak, öncelikli vazifemiz olmalıdır.

Bir milletin ülküsünün bayraktarı gençleridir. Şüphesiz milletimizi de çağdaş muasır medeniyete kavuşturacak olanlar Türk gençleridir. Bu sebepledir ki gençlerimizin daha iyi sosyal imkânlara sahip olmaları en elzem konulardan biridir. Gençlerimizi Güçlü Türkiye hedefinde özveriyle çalışan donanımlı birey haline getirmek siyasetin odak noktası olmalıdır.

GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları, Uluslararası Gençlik Değişim Programları, Uluslararası Gençlik Kampları, Türk Konseyi Gençlik Festivalleri, Gençler Gönül Coğrafyamızı Keşfediyor, Gençlerin Öz'e Yolculuğu: Türkiye gibi Türk gençliğine nice hizmetler sunan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun şahsında tüm bakanlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

ÜNİVERSİTELERDE YEMEKLER VE SPOR SALONLARI ÜCRETSİZ OLMALIDIR

Gençlerimizin eğitim hayatları boyunca tüm sosyal imkânlarını iyileştirmek Bu amaç için atılabilecek en büyük adımdır. Bugün üniversite öğrenimi gören milyonlarca gencimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak devletimizin temel görevleri arasındadır. Özellikle yoksul öğrencilerimizin akranlarıyla eşit sosyal imkânlara kavuşturulması üniversitelerimizin temel hedefleri arasında yerini almalıdır. Bunun yanında gençlerimizin üniversite eğitimi boyunca her açıdan kendilerini geliştirebilmeleri açısından üniversite içerisindeki spor salonları ücretsiz hale getirilmeli ve üniversite kulüpleri tarafından kullanılacak materyallerin ücretleri üniversiteler tarafından karşılanmalıdır. Bu yolla toplumun her kesiminden gelen gencin üniversitede eşit sosyal imkânlara kavuşacağı şüphesizdir.

Üniversite öğrencileriyle yapılan görüşmeler üniversitelerin gençlere sağladığı imkânların artırılması gerektiğini gözler önüne sermektedir. Yoksul üniversite öğrencilerinin dezavantajlarının önüne geçilmesi için üniversitelerin tüm öğrencilerine ücretsiz yemek ve benzeri imkânlar sağlaması gerekmektedir. Bu durum sosyal devlet anlayışı gereği Anayasal bir zorunluluktur.

ÖĞRENİM VE KATKI KREDİLERİNİN GERİ ÖDEMELERİNDE FAİZLER TAMAMEN KALDIRILMALIDIR

Her yıl yüzbinlerce Türk genci, güzel bir geleceğe başlangıç için ilk adım olarak gördükleri üniversitelere yerleşmekte ve hem akademik hem sosyal ve hem de kültürel açıdan dolu dolu bir üniversite hayatını tamamlayarak kendileri, aileleri ve Türk Milleti için faydalı, yetkin, uzman bireyler olarak mezun olma hayalleri kurmaktadırlar.

Gençlerimiz bu anlamda rahat bir üniversite hayatı yaşamak, ihtiyaçlarını karşılamak, ailelerinin üzerindeki maddi yükü hafifletmek amacıyla öğrenim ve katkı kredilerine başvurmaktadır. Mezuniyetlerinden itibaren 2 yıl sonra kredi bedeli, faiz ve fer’ilerini ödemeye başlamayı taahhüt etmek durumunda kalmaktadırlar. Üniversitelerden mezun olan öğrencilerimiz bir yandan iş bulup hayat kurmaya çabalarken öte yandan da aldıkları kredilerin geri ödemelerinin faizleriyle karşı karşıya kalmaktadır.

Gençlerimiz ülkemizin ve milletimizin geleceğidir. Bu sebeple gençlerimizin her bakımdan korunup kollanması, kendilerine pozitif ayrımcılık yapılması gerekmektedir. Devletimizin bu doğrultuda ihtiyacı olan öğrencilere gerekli destekleri sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda; üniversite öğrencilerimize verilen öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödemelerinde uygulanmakta olan tüm faiz ve fer’ilerin ortadan kaldırılması, halen tahsil edilmeyen ödemeler yönünden asıl alacak haricindeki tüm faiz ve fer’ilerin silinmesi yerinde olacaktır.

ÖSYM SINAV ÜCRETLERİ SEMBOLİK OLMALIDIR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen sınavlara her yıl milyonlarca öğrenci girmektedir. Öğrencilerin, iyi bir eğitim almak ve geleceklerini belirlemek amacıyla girdikleri bu sınavlar ÖSYM tarafından belirli bir ücret alınmaktadır.

Öğrencilerin eğitim alma, eğitimlerini sürdürme geleceklerini kurma süreçleri sosyal devlet ilkesi gereğince devletimiz tarafından karşılanmakta ve kimsenin eğitim alma hakkından mahrum bırakılmayacağı anayasal güvence ile teminat alınmaktadır.

Ailelerin ve bireylerin gelir durumları da göz önünde bulundurularak sınav ücretlerinin bir engel teşkil etmemesi ve sosyal devlet ilkesinin gereğinin yerine getirilmesi adına sınav ücretlerinin makul seviyelere çekilip sembolik ücretlere dönüştürülmesi yerinde olacaktır.

MEZUN DURUMUNDA OLAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EK SINAV HAKKI TANINMALIDIR

Dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını, pek çok alanda olduğu gibi özellikle eğitim öğretim faaliyetlerini de olumsuz etkilemektedir.  Salgın sebebiyle öğrenimlerine bir süre uzaktan eğitimle devam eden öğrencilerimizin bazı zorluklar ve birçok mağduriyetler yaşandığı bilinmektedir. Söz konusu mağduriyetlerin bir nebze olsun giderilmesi ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim hayatlarını başarıyla tamamlayabilmeleri amacıyla kendilerine bir fırsat tanınması için fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokullarının tüm bölüm, ana bilim dalı, programlarından mezun olabilmek için diğer şartları taşıyan fakat üç veya daha az dersten başarılı olmaları halinde mezuniyete hak kazanabilecek öğrencilere üç derse kadar ek sınav hakkı tanınması yerinde olacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan "Kosova ile birleşme" mesajı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan "Kosova ile birleşme" mesajı