21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Yalçın: İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolandı

MHP'li Yalçın: İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolandı

CHP'nin, desteklediği ve TBMM Genel Kurulu'nda, 'evet' oyu verdiği 'e-Ticaret Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için AYM başvuru yapmasına MHP'den tepki geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Yalçın: İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolandı

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammet Levent Bülbül, CHP'nin, desteklediği ve TBMM Genel Kurulu'nda, 'evet' oyu verdiği 'e-Ticaret Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapmasına tepki gösterdi.

CHP'nin 1 Temmuz 2022’de TBMM’de “kabul” oyu verdiği E-Ticaret Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak şizofrenik muhalefet anlayışını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Erkan Akçay şunları kaydetti:

"CHP’nin “Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” misali mecliste “yerli, kaliteli, emperyalizme ve tekellere savaş açan millî bir kanun” olarak nitelediği kanunun “Anayasa'ya aykırılık” iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurması tam bir tutarsızlıktır.
E-Ticaret Kanunu'nun amacı haksız rekabetin ve tekelleşmenin önlenmesidir. Anayasamızın 167.maddesinde bu durum teminat altına alınmıştır. TBMM’ndeki görüşmeler sırasında kanun teklifinin anayasaya uygunluğu CHP milletvekilleri tarafından da dile getirilmiştir.
TBMM’de daha önce kabul edilen muhtelif kanunların iptali için ortalığı ayağa kaldıran CHP, bu başvuruyu neden adeta gizli bir şekilde yapmıştır? CHP’nin ittifak ortaklarının bu başvurudan haberi var mıdır? İP’in ucu CHP’nin yoluna mı eğilmektedir?!!
Ülkede rant çetelerinin olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, kanun teklifine kabul oyu veren tüm CHP milletvekillerinin yasama iradesini kimlere peşkeş çekmiştir? TBMM’de “Rant çeteleri kanunun çıkmasını engelliyor” diyerek yaygara koparan CHP, hangi rant sarmalının içindedir?
CHP, kanun maddelerinin iptali için ısmarlama olarak verildiği anlaşılan 2 dilekçe ile yetinmeyip 3’üncü dilekçeyi de vererek hangi lobileri memnun etmenin gayretine düşmüştür? İP’in ucu CHP’nin ayağına mı dolanmıştır?"

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül de; CHP'nin tutumunu eleştirerek, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ülkemizde ve dünyada hızla büyüyen E-ticaret alanında yaşanabilecek olumsuzlukları giderecek olan ve özellikle küresel kartel ve tekel oluşumlarına engel olacak olan bir kanuna önce kabul oyu verip sonra iptal davası açmak da ne demek ?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay mecliste yaptığı konuşmada bu kanunun milli bir kanun olduğunu, bu kanunu kimsenin engelleyemeyeceğini kürsüde haykırmıştı.
Şimdi ne değişti de CHP bu kanunun iptalini istemekte?
CHP’li Özgür Özel basın toplantısı düzenleyerek iptal davasının açılmasının normal olduğunu, sadece bir maddenin iki fıkrası ile ilgili iptal taleplerinin olduğunu ifade etmiş. Yani davanın basit bir iki düzeltme talebi olduğu havasını vermeye çalışmış.
CHP’li Özgür Özel de çok iyi biliyor ki iptali istenen o iki fıkra, kanun teklifinin en önemli nirengi noktasını oluşturmaktadır. Belli ki işi pişkinliğe vurarak içinde bulundukları çelişkiyi ve tutarsızlığı gizlemeye çalışmaktadırlar.

TALİMAT MI GELDİ

CHP’li Engin Altay hararetle E- ticaret kanununu savunuyorken şimdi neden sus pus oldu? Anlaşılan bir yerlerden gelen talimat CHP’nin meclis iradesine galip gelmiştir. Son derece önemli, milli bir kanuna CHP eliyle büyük bir darbe vurulmuştur.
Takdir Büyük Türk Milletinindir!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Nebati: Yatırım ve büyümeye devam

Bakan Nebati: Yatırım ve büyümeye devam