Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın rol aldığı Barbaroslar dizisi ekranlarda fırtına estirmeye devam ediyor. Dizideki ayrıntılar dizi severler tarafından araştırılıyor. merak edililyor. Barbaroslar dizisinde geçen Midilli Adası'nın haritadaki konumunu merak eden seyirciler, Midilli nerede, nasıl gidilir? sorularına yanıt arıyor.
Barbaroslar, Midilli'den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve denizlerin fatihi olmalarını konu alan dizi; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas’ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatıyor.
MİDİLLİ NEREDE, MİDİLLİ ADASI'NA NASIL GİDİLİR?
Midilli, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası. Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ile Burhaniye ilçelerine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir. Ünlü Yunan şairleri Alcaeus ve Sappho'nun memleketidir.
Yunanistan’ın üçüncü büyük adası olan Midilli adasına, Yunanistan’ın belli noktalarından uçak ile, Türkiye’den veya Yunanistan’dan feribot ile ulaşabilirsiniz.
Midilli’ye gitmek için şengen vizeniz olması veya kapıda vize uygulamasından faydalanmanız gerekli. Kapı vizesine başvurmak için en geç gidiş tarihinizden 3 gün önce geçişi yapacağınız feribot firmasına evraklarınızı iletmiş olmanız gerekir.
Pasaportunuzda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti damgası varsa Midilli’ye giremiyorsunuz.
MİDİLLİ ADASI'NIN TARİHİ NASIL?
Tarih öncesi dönemden beri önemli olan ve Karadeniz yolu üzerinde bulunan ada halkı erken bir tarihte Trakya ve Troas'ta sömürgeler kurdu ve adalı tacirler Naukratis'e dek gitti. Birkaç rakip site (Antissa, Eresos, Pyrrha, Methymna ve Midilli) arasında paylaşıldı; Midilli, nüfuzunu Methymna dışında öbürlerine kabul ettirdi. Arkaik dönemde aristokrasinin çeşitli kesimleri arasında şiddetli siyasal çatışmalar meydana geldi.
Terpandros, Arion, Alkaios gibi şairlerin ve Theophrastos, Hellanikos gibi filozofların yetiştiği Midilli'de düşün yaşamı canlıydı. Kültür sadece erkeklerin tekelinde değildi (örneğin, rahibe Sappho burada bir genç kızlar okulu kurmuştu). Adanın siyasal tarihi İyonya'nınkiyle içiçedir. Persler'e boyun eğen Midillililer sonra ayaklandılar ve Delos Konfederasyonu'na katıldılar. MÖ 428'de Midilli, Atina egemenliğine karşı ayaklandı. Adada yaşayan herkesi öldürmeyi tasarlayan Atinalılar, sonra Midilli'ye bir klerukhia göndermekle yetindiler.
Daha sonra İskender İmparatorluğu'nun, Mısır'daki Ptolemaios hanedanının, Roma İmparatorluğu'nun sınırları içinde kalan Midilli, Roma İmparatorluğu'nun ikiye bölünmesi üzerine Bizans'ın payına düştü. İstanbul'u Latinler'in işgalinden sonra bir süre Venediklilerin elinde kaldı. İmparator Yuannes, adayı 1355'te kız kardeşi ile evlenen Cenevizli I. Francesco Gattilusio'ya verdi. Ada 15. yüzyılın ortalarına kadar Gattilusio ailesi tarafından yönetildi.