21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MSB açıkladı: 184 rejim askeri etkisiz hale getirildi

MSB açıkladı: 184 rejim askeri etkisiz hale getirildi

Son dakika alınan bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 184 rejim askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB açıkladı: 184 rejim askeri etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Bahar Kalkanı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürülmüş, son 24 saat içerisinde; 4 tank, 5 top/ÇNRA, 3 tanksavar silahı, 8 askeri araç, 2 doçka yüklü pikap, 2 zırhlı muharebe aracı imha edilmiş, 184 Rejim askeri de etkisiz hale getirilmiştir." açıklamasında bulundu.

 

Öte yandan çok sayıda sivil ve çocuğun ölümünden sorumlu olan rejimin İdlib sorumlusu general Ramazan Yusuf topçu atışıyla öldürüldü. Kaplan Tugayları Komutanı Süheyl Selman el-Hasan da SİHA tarafından vuruldu ve ağır yaralı.

Türk askerinin İdlib'de yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekâtı'nda Esed güçlerine darbe üstüne darbe vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı, son dakika açıklamasında gece boyunca süren operasyonlarda 184 rejim askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca dün çok sayıda sivil ve çocuğun ölümünden sorumlu olan rejimin İdlib sorumlusu general Ramazan Yusuf topçu atışıyla öldürüldü. Kaplan Tugayları Komutanı Süheyl Selman el-Hasan da SİHA tarafından vuruldu ve ağır yaralı.

Esed'in İdlib katliamcısı da öldürüldü

Bahar Kalkanı Harekatı'nda dün de rejime ağır kayıplar verdirildi. Türk istihbarat birimlerinin Yusuf ve adamlarının yerini belirlemesinin ardından Türk topçu birlikleri obüslerle, rejimin 9. Tugay Komutanı General Ramazan Yusuf'un bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Yapılan başarılı atışlar sonrasında topçu birlikleri general Yusuf ile yanındaki subaylar etkisiz hale getirildi.

Rusya'nın en güvendiği komutanı SİHA'lar vurdu

Suriye'de rejimin sivilleri hedef alan kanlı saldırılarını yöneten Kaplan Tugayları Komutanı Süheyl Selman el-Hasan'ın da, TSK’nın Serakib’e düzenlediği hava operasyonunda ağır yaralandığı öğrenildi. Süheyl el-Hasan’ın, Serakib’in dış mahallelerinde bulunduğu sırada konumunun belirlendiği, SİHA operasyonuyla vurulduğu belirtildi.  Rejim komutanı Süheyl el-Hasan’ın yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Hava saldırılarının emrini veren Rusya'nın en güvendiği komutandı

Suriye Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Komutanlığı'nın birçok biriminde görev yapan Süheyl El-Hasan’ın, İdlib’de yüzlerce sivilin öldürüldüğü hava saldırılarının talimatını veren isim olduğu biliniyor. Esad'a yakın askerlerden biri olan Hasan, Rusya'nın Suriye'de en çok destek verdiği komutanların başında geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonluk tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan milyonluk tazminat davası