04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MSB kaynakları: Savaş genişlerse TSK her tehdidi bertaraf eder

MSB kaynakları: Savaş genişlerse TSK her tehdidi bertaraf eder

İsrail'in Lübnan'a saldırısı ve İran'ın misillemesi sonrası artan gerginliğe karşı MSB'den açıklama: TSK, ülkemize yönelebilecek her türlü tehdidi bertaraf etmeye muktedirdir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB kaynakları: Savaş genişlerse TSK her tehdidi bertaraf eder
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a kara saldırısı başlatması ve İran'ın İsrail’e füzelerle karşılık vermesiyle artan gerginlik, Ortadoğu'da geniş çaplı bir savaş riskini gündeme getirdi. Bölgedeki bu tehlikeli gelişmeler üzerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bölgesel Savaş Tehdidine Karşı Türkiye Hazır

MSB, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin Ortadoğu’daki gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimali hakkındaki sorularını yanıtladı. Yapılan açıklamada, “Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri çok boyutlu bir güvenlik stratejisiyle değerlendiriyoruz. Gerekli tüm tedbirleri alıyoruz.” ifadeleri yer aldı. MSB, TSK'nın bekamıza yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Lübnan’daki Türk Vatandaşları İçin Tahliye Hazırlıkları

Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin sorulara yanıt veren Bakanlık yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Lübnan'daki vatandaşlarımızın yanı sıra yabancı ülke vatandaşlarının da güvenli bir şekilde tahliyesi için hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Gelişmelerin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edildiğini ifade eden yetkililer, tahliye sürecinin başlaması durumunda gerekli bilgilendirmelerin devletin ilgili kurumları tarafından yapılacağını kaydetti.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 gün önce
Bu savaşları Hz. Mehdî aleyhisselam dan başkası durduramaz. Biz Türkler Herzaman kendi hazırlığını yapan olmalıyız. Mazlumlar içinde öyle.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Güney Kore ve ABD Deniz Kuvvetleri, 2 günlük ortak tatbikatını tamamladı

Güney Kore ve ABD Deniz Kuvvetleri, 2 günlük ortak tatbikatını tamamladı