18 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Narin cinayeti soruşturmasında 22 şüpheli adliyede

Narin cinayeti soruşturmasında 22 şüpheli adliyede

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran cinayetinde adliyede sorgularına başlanan 22 şüphelinin kimleri netleşti. Bakan Tunç, elde edilen bulguların, katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içerdiğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin cinayeti soruşturmasında 22 şüpheli adliyede
KAYNAK: İHA-AA-DHA

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin’in cinayetine ilişkin gözaltına alınan 22 şüpheli, bu sabah adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sorgu işlemleri başladı.

Anne ve Baba da Şüpheliler Arasında

Adliyeye sevk edilenler arasında Narin’in anne ve babası da yer alıyor. Soruşturmada daha önce 24 kişi gözaltına alınmış, itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, köy imamı serbest bırakılmıştı.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLER BELLİ OLDU

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin kimlikleri netleşti.

Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi. 

“ELDE EDİLEN BULGULAR ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYOR”

Dün yaptığı açıklamada 267 kişinin ifadesinin alındığını ve bulgularla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cinayete ilişkin yürütülen soruşturma hakkında yöneltilen soruları yanıtladı.

Soruşturma kapsamında toplanan deliller ve alınan ifadeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Tunç, “Elde edilen bulgular şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna yönelik önemli veriler içeriyor.” dedi.

Alınan patolojik ve biyolojik örnekler üzerindeki incelemelerin iki hafta süreceğini ifade eden Bakan Tunç, “Teknolojinin tüm imkanları Adli Tıp kapasitemizin içerisinde sağlanıyor. İfadelerden yola çıkarak, Narin kızımızın naşından elde edilen 91 doku var. Tüm bunlar inceleniyor. Narin’in katillerine bir an önce ulaşılması için soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emirhan İlkhan ameliyat olacak

Emirhan İlkhan ameliyat olacak