21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem O anneden HDP'lilere soğuk duş!

O anneden HDP'lilere soğuk duş!

Diyarbakır'da oğlunun dağa kaçırıldığını öne süren anne, HDP İl Başkanlığı binasının önünde partililerle tartıştı. Bu esnada acılı annenin kuzeni, HDP'li yöneticilere "Diyarbakır'da genç bırakmadınız. Başlarım sizin Kürdistan davanıza" sözleriyle çıkıştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O anneden HDP'lilere soğuk duş!

Diyarbakır'da 17 yaşındaki oğlunun dağa kaçırıldığını iddia eden anne Fevziye Çetinkaya'nın HDP İl Başkanlığı binasının camını kırmak istemesi sonucu partililerle çıkan arbedeye polis müdahale etti.

PARTİLİLERLE AİLE BİREYLERİ ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Fevziye Çetinkaya'nın, 4'ü kız 11 çocuğundan S. Çetinkaya'nın (17), 30 Ağustos'ta HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek, beraberinde eşi Şahap ve 4 çocuğu ile merkez Bağlar ilçesindeki HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor. Anne Çetinkaya'nın oturma eylemi sırasında HDP il binasının camını kırmak istemesi sonucu partililerle aile bireyleri arasında yaşanan arbede polisin müdahalesi ile sona erdi.

"BAŞLARIM SİZİN KÜRDİSTAN DAVANIZA"

Oturma eylemine katılan, S. Çetinkaya'nın kuzeni Aysel Bozkurt, HDP'li yöneticilere yönelik şunları söyledi: "Senin oğlun dağa gitsin, bakalım sen oturuyor musun, oturuyor musun? Bizim canımız gitmiş, senin umurunda mı? Gönderdiniz, yalan mı? Kaç tane genç toprağın altında. Diyarbakır'da genç bırakmadınız, ya cezaevinde ya toprağın altındalar. Başlarım sizin Kürdistan davanıza. 'Fakir fukaranın çocuğu dağa, ben koltuklarda.' Alıştınız insanları dağa göndermeye. Size verecek çocuğumuz yok, getirin. Bunların çocukları lüks okullarda okuyor. Yeter artık toprağın altı genç doldu, nereye kadar? Çocuk dağa gönderilmiş, hepsi de biliyor. Kayyum olaylarında çocuğu oturma eylemine sokuyorlardı. Her şeyi çocuğa yaptırıyorlardı. Sonunda da çocuğu dağa gönderdiler. Bütün parti onu tanıyor. Bir de diyorlar ki; 'Tanımıyoruz.' Siz onu maşa olarak kullandınız, yeter artık. Artık HDP'ye verecek çocuklarımız yok. 30 yıldır bu oyun sürüyor. Yeter artık insanlar biraz gözünü açsın. Bize verilen tepki de kendi ayıplarıdır. Bunların ekmeğine yağ sürmedik, eğer sürseydik tepki almazdık."

"ÇOCUĞUM SÜREKLİ BURADAYDI, BEYNİNİ YIKAMIŞLAR"

Baba Şahap Çetinkaya da "Benim çocuğum sürekli buradaydı. Buradan başka bir yere gitmedi. Beynini yıkamışlar." diye konuştu. Öte yandan çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Ömer Tokay ile anne Remziye Akkoyun da HDP il binası önüne gelerek Çetinkaya ailesinin oturma eylemine destek verdi.


Kaynak: AA

Yorumlar
M
Misafir 5 yıl önce
Takke düştü kel göründü....HDP nin terörle ilişkisi yine belgelendi....fakir ailelerin çocuklarının beynini yıkayıp dağa gönderiyor,bu çocuklar terörist olarak devşiriliyor,sonra da kendi halkına,devletine kurşun sıkıyor......İnşallah diğer aileler de uyanır,çocuklarına sahip çıkarlar...Devltimiz bu annelerin isyanında provakasyonlara karşı tedbirli olmalıdır.Bu eylemi kırmak,hedef saptırmak için pkk her türlü pisliği yapabilir....
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Rus markasının reklamı ülkeyi karıştırdı

Rus markasının reklamı ülkeyi karıştırdı