19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak?

Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak?

Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak? 15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yeni eğitim sistemine ilişkin kritik kararları açıklamasıyla bir anda en çok merak edilen konular arasına girdi. Milyonlarca öğrenci ve veli bu soruların yanıtını arıyor. Peki, Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak? 15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı? İşte, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuya ilişkin açıklamaları...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak?

Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak? 15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı? bugünün en çok merak edilen ve konuşulan konuları arasına girdi. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde 15 Mayıs tarihinde yeni eğitim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağını duyurmuştu. Haberi alan milyonlarca vatandaş Bakan Selçuk'un açıklamalarını merak ediyordu. Saat 11.00 civarında açıklamalara başlanırken, yeni eğitim sistemiyle ilgili gündeme gelen ilk konu yeni tatil düzeni oldu. Peki, Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak? 15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı? İşte, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konuya ilişkin açıklaması...

Okullarda yeni tatil düzeni nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında ara tatillerden yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu belirtti. Bakan Selçuk, Her tatilin bir teması söz konusu olacak. Ara tatillerde öğretmenler, okullar kurumsal işleyişe yönelik bir takım öz değerlendirmeler yaparak çeşitli iyileştirmelere gidecekler. Yapılandırılmış ara tatillerde; çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Öğretmenlerimiz çok yoruluyorlar. Ara tatillerde yeni bir yapılanma söz konusu. Birer haftalık tatillerin, sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların eğitimsel faaliyetlere katılması da hedefleniyor.Bilim, kültür, sanat, spor gibi... Bazı geziler, fuarlar da bu ara tatillerin konusu olabilecek.

15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı?

15 tatil uzadı mı? Ara tatil sayısı arttı mı?tarzında merak edilen soruların üzerine Bakan Selçuk 'un yaptığı açıklamaya göre, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıklarken '18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.' dedi.

2019-2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Terör örgütü PKK'da çözülmeler devam ediyor

Terör örgütü PKK'da çözülmeler devam ediyor