22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ Projesi ödüle doymuyor

‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ Projesi ödüle doymuyor

Tarihi Kentler Birliği, Birlik Meclisi 2020 yılı Olağan 2. Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda Koruma Özendirme Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ Projesi ödüle doymuyor

BAŞKAN KOCAİSPİR: “MİSİS PROJEMİZLE ÖDÜL ALMAK GURUR VERİCİ”

Yüreğir Belediyesi’nin ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Proje Ödülü’ne layık görüldü. İstanbul’da düzenlenen törende ödülü alan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Misis projemiz ile ödül almak bizim için gurur verici” dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 2012 yılından bu yana devam eden ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi kapsamında yürütülen bütüncül, çok katmanlı ve kapsamlı koruma stratejisi projesi ve uygulaması ile ‘Proje Ödülü’ne layık görüldü.

Törende konuşan Başkan Kocaispir, “Yüreğir Belediyesi olarak ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ temalı projemiz ile ödül almak bizim için gurur verici. Bizi bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Metin Sözen hocamızın adına bu ödülü almak bizim için çok kıymetli. Kendisi hakikaten tarihi kentlere çok önem veren bu konuda ufuk açıcı eserler ortaya koyan bir büyüğümüz.

Misis, Neolitik Çağ’dan beri yaşamın durmaksızın devam ettiği, ölümsüzlük iksirinin Ceyhan Nehri’ne düşürüldüğünün rivayet edildiği bir şehir. Misis’te kazılarımız Adana Müze Müdürlüğü riyasetinde bir İtalyan ekibi tarafından yapılıyor. Projemizle amacımız tarihi eserlerin, tarihi değerlerimizin günlük yaşayan yerler haline getirilmesi. İnşallah bundan sonraki süreçte de Adana’yı, Misis’i insanlarımıza daha çok tanıtıp şehir dışından insanlarımızın gelip gördüğü yerler haline getirmek istiyoruz” dedi.

Yüreğir Belediyesi’nin ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi daha önce de Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Proje Dalında Birincilik’ ‘Süreklilik Ödülü’ ve ‘Başarı’ ödüllerine layık görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütahya  Belediyesinden bir hibe daha

Kütahya Belediyesinden bir hibe daha