03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Organize suç örgütlerine operasyon: 30 gözaltı

Organize suç örgütlerine operasyon: 30 gözaltı

Manisa'da Doğan Gezekli'nin, Yozgat'ta cezaevinde olan Ahmet Doğan'ın elebaşılığını yaptığı suç örgütlerine karşı gerçekleştirilen "Kuyu-31" operasyonlarında 30 şüpheli gözaltına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Organize suç örgütlerine operasyon: 30 gözaltı
KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa ve Yozgat merkezli beş ilde düzenlenen "Kuyu-31" operasyonlarında 30 organize suç örgütü üyesinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Elebaşılığını Doğan Gezekli ve cezaevindeki Ahmet Doğan’ın yaptığı iki ayrı suç örgütüne karşı yapılan baskınlar Manisa, Yozgat, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay illerini kapsadı.

Suç Örgütlerine Ağır Darbe

Yerlikaya, şüphelilerin eğlence mekanlarını zorla ele geçirmeye çalışma, iş yerlerini kurşunlama, zorla senet imzalattırma gibi ağır suçlardan soruşturulduğunu belirtti. Ayrıca, silah ticareti, tefecilik, şantaj gibi pek çok suça karıştıkları tespit edilen zanlıların, çok sayıda ruhsatsız silah, kesici alet ve uyuşturucu maddeyle yakalandığı bildirildi.

“Çeteler Kendi Kazdıkları Kuyulara Düşecek”

Operasyonlar sonucunda 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildiği bilgisini veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerteceğiz. Operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aradıkları hukuk değil, ikiyüzlülük ve istismar

Aradıkları hukuk değil, ikiyüzlülük ve istismar