Bartın Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüklerinin mahallelerde koordineli şekilde gerçekleştirdiği yabani ot biçme ve temizleme çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. Çalışmalarına Aladağ Mahallesi ve bağlı sokaklarda devam eden ekipler yaya yollarına uzanan ve kaldırımlarda çıkan yabani otları temizledi.
Çalışma hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Mahallelerimizdeki yeşil alanlarda ve çeşitli noktalarda hızla uzayan yabani otlar hem görüşü perdelemeleri açısından hem de görüntü kirliliği oluşturmaları açısından sıkıntı oluşturduğu için düzenli olarak tüm cadde ve sokaklarımızda ot biçme ve temizleme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda da görevlendirmiş olduğumuz ekiplerimiz çalışmalarına Aladağ Mahallesi ve bağlı sokaklarda devam ettiler. Çalışmalarımız ihtiyaç duyulan diğer noktalarda da devam edecek“ dedi.
TRAFİK EĞİTİM PARKI İÇİN START VERİLDİ
Bartın Belediyesi hayatı kolaylaştıracak bir projeyi daha uygulamaya başlıyor. Çocuklarımızın erken yaştan itibaren trafik eğitimi alarak yetişmeleri amacıyla projelendirilen Trafik Eğitim Parkı için çalışmalar başladı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler park alanının zemin tesviyesini yapmaya başladı.
Ülkemizde trafik kazaları, her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce insanımızın yaralanması ve milyonlarca lira maddi hasar oluşturarak iş gücü ve enerji kaybına neden olmaktadır. Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek amacıyla da yeni dönem için “Trafik Eğitim Parkı” projesi Kemerköprü Mahallesi 151. Cadde üzerinde bulunan 3382 metrekarelik alanda hayata geçirilerek halkımızın hizmetine sunulacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Kemerköprü Mahallesi 151. Cadde üzerinde bulunan 3382 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Trafik Eğitim Parkı projesi çocuklara trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanacağını söyledi. Akın “Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek amacıyla, gündelik hayatımızın akışını belirleyen trafik gibi önemli bir konuda, öğrencilerin güven duygusunun arttırılmasını sağlamak, trafik ve çevre bilgilerini geliştirmeyi amaçladıklarını, bu kapsamda da Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz Trafik Eğitim Parkı’nda zemin tesviye çalışmalarına başladı. Çalışmalarını başlattığımız projenin tamamlanmasıyla birlikte Bartın’da yapılan ilk eğitim parkı olacağını söyledi.”
ÇOK GEÇ OLMADAN
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Cemal Akın, çok geç olmadan, çölleşme ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Akın, “Çölleşme, uzun kuraklık ve seller gibi iklim değişimlerinin yanı sıra insan faktörünün aşırı ekim, aşırı otlatma, ormanların tahribatı, uygun olmayan sulama uygulamaları gibi faaliyetlerinden kaynaklı toprak verimliliğin kaybı, bitki örtüsünün incelmesi durumudur. Çölleşmenin, yaşamsal açıdan önem taşıyan çok sayıda sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel sonuçlar ortaya çıkarttığı tartışılamaz bir gerçektir.
Toprak verimsizleşerek bitki örtüsünün bozulmasına yol açmakta, gıda üretimi azalarak kıtlığa, göçlere, anlaşmazlıklara, ekonomik gelir kaynaklarının azalmasına sebep olmakta birlikte birçok olumsuzluklarla insanlığı karşı karşıya bırakmaktadır. Verilere göre; Küresel ölçekte son 20 yılda 10 milyon kişinin çölleşme nedeniyle göç ettiği tahmin ediliyor. Çölleşme, dünyada karasal alanın %25’ini oluşturan 4 milyar hektar alanı, 168 ülkede ise 1,5 milyar insanın hayatını doğrudan etkiliyor. Tarımsal üretimde ise gelecek on yılda %2 azalma olacağı öngörülüyor. Son beş yıldaki gözlemler her yıl ortalama 5,2 milyon hektar orman arazisinin (2 Ankara ili büyüklüğünde) azaldığını gösteriyor. Her yıl 12 milyon hektar tarım arazisi (3 Konya ili büyüklüğünde) bozuluma uğruyor.
Türkiye’de ise arazi üretkenliğinin azalmasında erozyon hala en başta gelen sorun olarak dikkat çekiyor. Tarım arazilerinin %59’u, meraların %64’ü, orman arazilerinin %54’ünde çeşitli şiddette erozyon görülüyor. Bu nedenle, çölleşme dünyamızın geleceği için tüm insanlığın ortak mücadele etmesi, tedbir almasını zorunlu kılan büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Çok geç olmadan çölleşme ile hep birlikte mücadele edelim” dedi.
BELEDİYEDEN BİR ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİ DAHA
Bartın Belediyesi, sosyal belediyecilik ve üretken belediyecilik anlayışı ile projelerini hayat geçirmeye devam ediyor.
Bartın belediyesi, şehir merkezinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alan ve parklarda ücretsiz kablosuz internet (Wi-Fi) hizmetinin ikincisini Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağında hizmete geçirdi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, Bartın halkını park ve meydanlarda ücretsiz internete kavuşturmayı hedefleyen projenin ilk aşamasını Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirdiklerini, ikinci ayağının ise Özel Halk Otobüsleri Durağı olduğunu söyledi.
Akın, “Geçtiğimiz aylarda Gazhane Kültür Parkı’nda vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz ücretsiz Wi-Fi hizmetinin bir yenisini de Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Durağına kurarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ücretsiz Wi-Fi hizmetinden sınırsız sayıda kullanıcı bağlanarak 250 metre alanda faydalanabiliyor” dedi.