20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Özbağ festivale hazırlanıyor

Özbağ festivale hazırlanıyor

Özbağ Belediyesince hazırlanan Özbağ Halı, Kültür-Sanat ve Çirleme Festivali 3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özbağ festivale hazırlanıyor

Belediye Başkanı olarak seçildiği ilk günden itibaren Özbağ kasabasında ilklere imza atan Belediye Başkanı Rasim Arazay, bir ilke daha imza atarak festival düzenliyor. Temel amaçlarının Özbağ kültürünü tanıtmak ve hemşehriler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Başkan Arazay herkesi festivale beklediğini söyledi. 

Günlük yaşam içerisinde insanların kendilerine vakit ayıramadığını ve özellikle dinimizde de önemli bir yeri olan sılayı rahim görevini yerine getiremediğini ifade eden Belediye Başkanı Rasim Arazay; “Özbağ’ımıza ait değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak ve unutulmaya yüz tutmuş halıcılık gibi önemli bir kültürümüzü canlandırmak istiyoruz. Bu amaçla 03 Ağustos Cumartesi günü kasabamızda Özbağ Halı, Kültür-Sanat ve Çirleme Festivalinin ilkini gerçekleştireceğiz.  3 Ağustos 2019 Cumartesi günü ikindi namazı öncesinde saat 16.00’da Helvacılar Büyük Camide ahirete intikal etmiş hemşehrilerimizin ruhuna  Mevlid-i Şerif okutarak festivalimizi başlatacağız. Ardından hemen cami önünde halkımıza yöremize has ve unutulmaya yüz tutmuş bir tatlı çeşidi olan çirleme ikramı yapacağız. Bazı sokaklara Belediye Meclisimizin kararı ile şehitlerimizin ve kasaba büyüklerimizin isimlerini verdik. Bu sokaklara isim tabelalarını çakacağız,” dedi. 

ÜNLÜ ÖZBAĞ HALILARINI TANITACAĞIZ

  Özbağ halılarının özellikle yastık, minder ve seccade dokumaların ününün ülke sınırları dışına taşmış olduğunu ancak günümüzde bu önemli kültürün unutulduğunu, eşsiz örneklerin ise antikacılar vasıtasıyla satıldığını belirten Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay konuşmasını söyle sürdürdü:

 Festival kapsamında Özbağ halılarından oluşan küçük bir halı sergisini de katılımcıların beğenisine sunacağız. İnşallah bu sergiyi gelecek yıllarda daha geniş şekilde satışlarında yapılabileceği bir etkinlik haline getireceğiz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini festival içerisinde doğrudan satabilmelerine imkan sunacağız. Hedefimiz yapacağımız proje ile yeniden Özbağ halısının tezgahlarda kadınlarımızca dokunmasını sağlamaktır.

 ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

 Aynı gün akşam halkımız çok sevdiği ünlü sanatçıların sahne alacağını belirten Belediye Başkanı Rasim Arazay; “Festivalimizin eğlence bölümü saat 19.00’da başlayacak. Kırşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün konserinin ardından mahalli sanatçılarımız sahne alacak. Bay Sempatik olarak bilinen ünlü sunucu Yusuf Erbaş’ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan programda halkımız tarafından çok sevilen Türk Halk Müziğinin ses ve saz ustaları aynı zamanda TRT sanatçıları olan Umut Sülünoğlu ve Uğur Önür halkımızla beraber olacaktır. Festivalimiz Türk Pop Müziğinin ünlü ismi LARA’nın konseri ile sona erecektir.” dedi.

 TÜM HALKIMIZI FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ

 Özbağ kültürünü görmek ve yaşamak isteyen herkesi festivalimize davet ediyoruz. Kaynaşmayı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla özellikle ülkemiz genelinde ve yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizi doğup büyüdükleri memleketlerine gelerek festivalimize katılmaya davet ediyorum. Uzaktan yakından kültüre, gastronomiye ve eğlenceye merakı olan herkesi festivalimizde görmekten ve Özbağ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Festivalimizin hazırlanmasında bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tanker krizinden sonra yeni iddia! Balistik füze denemesi yaptı

Tanker krizinden sonra yeni iddia! Balistik füze denemesi yaptı