23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bayraktar'ın bu sözleri gündem oldu!

Bayraktar'ın bu sözleri gündem oldu!

Türkiye'ye savunma sanayinde çağ atlatan Milli SİHA'ların fikir babası Özdemir Bayraktar'ın vefatının ardından, oğlu Selçuk Bayraktar'ın yaptığı konuşma yeniden akıllara geldi. Bayraktar, babası için, "Annem ve babam hala fabrikada yaşıyor. Bizimle birlikte çalışmaya devam ediyor" demişti.    

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayraktar'ın bu sözleri gündem oldu!

Özdemir Bayraktar'ın vefatı sonrası, oğlu Selçuk Bayraktar'ın, babasının S/İHA üretimindeki başarılı öyküsünden bahsettiği anlar yeniden gündeme geldi.  Bayraktar, katıldığı bir programda babası için "Annem ve babam hala fabrikada yaşıyor. Bizimle birlikte çalışmaya devam ediyor" sözlerine yer vermişti.

Savunma sanayindeki başarıları Türkiye'ye çağ atlattı
Bugün hayatını kaybeden Özdemir Bayraktar'dan geriye, hüznün yanında savunma alanındaki istikrarlı ve başarılı adımları kaldı. Savunma alanında gelişmiş ülkeler tarafından imrenilen başarılı mühendislik projeleriyle Bayraktar'ın yerli ve milli eserleri, Türkiye'ye adeta çağ atlattı. Her dönem engellerle karşılaşan ve milli üretimden geri duran Türkiye'nin ilk İHA ve SİHA'larının üretildiği Bayraktar fabrikalarında Özdemir Bayraktar ve ailesinin ne denli yoğun bir çalışma yürüttüğü, daha önce Selçuk Bayraktar tarafından anlatılmıştı.

"Annem ve babam hala fabrikada yaşıyor"
Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA'nın teslim töreninde yaptığı konuşmada "Milli İHA geliştirmede, Bayraktar Ailesi olarak hep birlikte çalışıyoruz. Evlenene kadar, ben iş yerinde yatıp kalktım. Annem ve babam ise hala fabrikada yaşıyor. Bizimle birlikte çalışmaya devam ediyor" ifadelerine yer vermişti.

"Havacılık duygusunu bizlere aşılamıştı"
Selçuk Bayraktar, babası Özdemir Bayraktar'ın mücadelesini ise şu sözlerle aktarmıştı:

"Babam Özdemir Bayraktar, çocukluktan beri havacılık duygusunu bizlere aşılamıştı. Birilerinin yurtdışına bağımlı olma zorunluluğu milletimize olan sorumluluğumuzun önüne geçemez. Öyle de oldu. 2003'te başlayan yolculuğumuzda ülkemizin taktik sınıfındaki ilk aracına koştuk. Şimdi de havacılıkta gelişmiş ülkelerin dahi almak için sırada beklediği, şu an 10'dan fazla ülkeyle sözleşmesi imzalanmış,Türk mühendisinin özgün tasarımı Bayraktar TB2 S/İHA'yı ülkemize kazandırdık. Bu sayede Baykar gelirlerinin yüzde 70'inden fazlasını ihracattan elde ediyor.

"Tasarım babam Özdemir Bayraktar'a ait"
Akıncı'nın kendine özgü bükümlü kanat yapısı, kuştan çok uçan bir balığa benzemesi ve kavramsal tasarımı, babam Özdemir Bayraktar'a ait. Türkiye'yi İHA liginde dünyanın ilk 3 ülkesine sokacak olan AKINCI, 6 ton kalkış ağırlığına sahip tümüyle mühendislik ekibimiz tarafından tasarlanan, yüzden fazla bilgisayar ve yapay zeka yazılımlarıyla stratejik görevlere imza atacak."

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
109 ton altın için imzalar atıldı!

109 ton altın için imzalar atıldı!