14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem PKK propagandasına geçit yok

PKK propagandasına geçit yok

İstanbul Esenyurt'ta terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle DEM Partili ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PKK propagandasına geçit yok
KAYNAK: TRT Haber

İstanbul terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüğü ekipleri, 18 Ağustos'ta Esenyurt’ta düzenlenen futbol turnuvasında PKK terör örgütü yanlısı slogan atanlara yönelik çalışma başlattı.

PKK’nın sözde gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) tarafından gerçekleştirilen  futbol turnavasında DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, turnuvanın son günü skandal sözlere imza attı. Otlu, terör örgütü PKK'yı öven bir konuşma yaptı.

TERÖRİST İÇİN YAZILMIŞ MARŞLA HALAY ÇEKTİLER

Otlu'nun konuşmasında “40 yıldır mücadele etmekte çok haklıyız. 15 Ağustos’un yaktığı kıvılcım ateşinde yürümek bizim için doğru yoldur, haktır. Haki Karer’in, Mazlum Doğan’ın, İbrahim Kaypakkaya'nın yolu yolumuzdur” sözleriyle, PKK terörünü övdüğü ortaya çıktı.

Skandal turnuvanın ödül töreninde de 1993 yılında etkisiz hale getirilen “Beritan” kod adlı terörist Gülnaz Karataş için yazılmış PKK marşı okunup halay çekildi.

4 İLÇEDE OPERASYON

İstanbul’da 4 ilçede 8 ayrı adrese operasyon düzenlendi.
DEM Parti Esenyurt ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı, ilçe başkanların da aralarında bulunduğu 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADELERİNE ULAŞILDI

DEM Parti Esenyurt İlçe Teşkilatı yöneticisi şüpheli R.Y, hakimlikteki ifadesinde, turnuvaya katıldığını ama şarkıya eşlik etmediğini ileri sürdü. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın kitabını önceden aldığını savunan R.Y, "Evimde öylece duruyordu. Propaganda içerikli bir şey yapmadım." ifadelerini kullandı.

Zanlı O.T. ise hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, halay çektiğini, yalnız slogan atılıp şarkı söylediğini fark etmediğini savunarak "Grupta mesajım yoktur. Önderliğe yazan yazıda kesinlikle 'önderlik' değil önerliktir. Bu sebeple önerlik kelimesini kullanmıştım. Yazım hatası olmuştur." dedi.

Tutuklanan şüphelilerden Y.O. ise şarkıyı bilmediğini, telefonundaki video, arama geçmişi ve yazışmaların kendisine ait olmadığını, birinin telefonunu alarak mesaj atmış olabileceğini ileri sürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek

Galatasaray yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek