20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem PKK’ya sessiz devlete hadsiz

PKK’ya sessiz devlete hadsiz

Zilletin ortakları, HDP İstanbul Esenyurt ilçe binasının PKK hücre evi olduğunun ortaya çıkmasını görmezden ve duymazdan geliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ve yaptığı bütün açıklamalarda HDP’nin PKK ile aynı şey olduğunu kesin olarak ispatlayan görüntüler için tek bir kelime dahi etmedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PKK’ya sessiz devlete hadsiz

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Zilletin ortakları, HDP İstanbul Esenyurt ilçe binasının PKK hücre evi olduğunun ortaya çıkmasını görmezden ve duymazdan geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ve yaptığı bütün açıklamalarda HDP’nin PKK ile aynı şey olduğunu kesin olarak ispatlayan görüntüler için tek bir kelime dahi etmedi. Terörist Demirtaş’la kahvaltıya hazırlanan İP Genel Başkanı Meral Akşener’in hedefinde ise Cumhur İttifakı var.

TERÖRİSTLER ‘ARKADAŞ’ VALİLER ‘MİLİTAN’

HDP’nin terör örgütü PKK ile olan bağını belgeleyen binlerce belgeye bir yenisi daha eklendi. İstanbul Esenyurt ilçe binasında duvarlara asılı bulunan teröristbaşı Öcalan posterleri ve sözde paçavralar HDP’nin PKK’dan bir farkı olmadığını tekrar gözler önüne serdi. HDP’nin PKK ile eşit olduğunu ispatlayan bu alçak görüntüler için CHP ve İP’ten henüz bir eleştiri gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Partilerinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ve Akşener, HDP’yi eleştirmek yerine Cumhur İttifakı’nı suçladılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada HDP’ nin Esenyurt ilçe binasında ortaya çıkan görüntüler için bile kullanmadığı ‘militan’ kelimesini devletin valileri için kullandı.

Terör örgütü PKK’nın hendek kazan militanlarına ‘arkadaş’ diye seslenen Kılıçdaroğlu, zor şartlar altında terörle mücadele eden, bu uğurda şehit düşen mülki idare amirleri için ‘hepiniz militansınız’ dedi. Her fırsatta aziz milletimizi aşağılayan, hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha Türkiye’ye muhalefet ettiğini gösterdi. Öğretmenlere, çiftçilere, askerlere, polislere, hâkim ve savcılara, YSK üyelerine ‘çete’ ve ‘militan’ yakıştırması yapan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar bu kelimelerin hiçbirini HDP veya PKK için kullanmadı. Asker ve polislerimizin katillerine övgüler sıralayan, hendek ve 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi terörist Demirtaş için “tutuklu bulunduğu günler göğsünde taşıyacağı şeref madalyasıdır” ifadesini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, askerimize ‘militan’ ve ‘lejyoner’ ifadesi kullanan partisinin grup başkanvekiline sahip çıktı.

AKŞENER’İN KAHVALTI ÖZLEMİ DİNMİYOR

HDP’nin İstanbul Esenyurt ilçe binasında ortaya çıkan görüntüler için hiçbir eleştiri getirmeyen diğer bir parti Genel Başkanı da Meral Akşener oldu. Akşener, terör kampına dönüşen ilçe binasını eleştirmek yerine Cumhur İttifakı’nı suçladı. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, HDP’nin kapatılması konusunda ise yine net bir tavır göstermedi. İttifak ortakları HDP’yi incitmemek için çok özenli bir dil kullanan Akşener’in terörist Demirtaş ile birlikte kahvaltı yapmak isteğini koruduğu ifade ediliyor. İP Genel Başkan Yardımcıları tarafından canhıraş bir şekilde savunulan AİHM’nin Demirtaş kararı Meral Akşener’in umutlarını canlı tutuyor.

HDP destek ziyaretine çıkıyor

HDP, kapatma davasına karşı ortak hareket etmek için bir dizi ziyaretlere başlıyor. Bu ziyaretler bir taraftan ittifakı genişletme çabası olarak değerlendirilirken diğer taraftan da partilerinin kapatma davasıyla karşı karşıya kalması hâlinde ortak savunma mekanizması oluşturulması anlamına geliyor.

CHP, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisini ziyaret etmeyi planlayan HDP’nin İP’ten randevu istememesi ise önemli bir ayrıntı olarak kabul ediliyor. HDP’ye göre ise ziyaret edilecek partilerin içinde CHP’nin olması yeterli kabul ediliyor. İP’in CHP’den ayrı hareket etmeyeceği, bu bakımdan da İP’e doğrudan yapılacak bir ziyaretin örtülü ittifak stratejisine zarar verebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Bismil İlçe Başkanlığına hain saldırı

MHP Bismil İlçe Başkanlığına hain saldırı