16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Polat Ailesi hakkında terör örgütü soruşturması mı başlatıldı? Avukatlarından açıklama geldi

Polat Ailesi hakkında terör örgütü soruşturması mı başlatıldı? Avukatlarından açıklama geldi

Sosyal medyada yayınladığı videolar ve vergi kaçırma iddialarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma başlattığı iddiası ortaya atıldı. Ancak ailenin avukatı, bu iddiaları yalanladı. Avukat, hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edilen çiftin herhangi bir suçla suçlanmadığını ve iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polat Ailesi hakkında terör örgütü soruşturması mı başlatıldı? Avukatlarından açıklama geldi

Yayınladığı videolar ve vergi kaçırma iddialarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma başlattığı iddiasına ailenin avukatından yalanlama geldi.

"ÖRGÜT KURMA, UYUŞTURUCU SATICILIĞI VE MAIL ORDER GİBİ KONULARLA İLGİLİ İNCELEME YOK"
Ailenin avukatı Enes Çetinkaya, yaptığı açıklamada çift hakkında terör soruşturmasının bulunmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Müvekkil aleyhine başlatılan herhangi bir terör soruşturması bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra medyada yapılan haberlerde belirtilenin aksine müvekkiller aleyhine yürütülen soruşturma dosyalarının hiçbirinde, silah kaçakçılığı, örgüt kurma, uyuşturucu satıcılığı veya sağlayıcılığı ve mail order sisteminin hukuk dışı yöntemlerle kullanılması gibi bir inceleme söz konusu değildir."

"MADDİ VE MANEVİ ZARARA UĞRADILAR"
"Nitekim İstanbul Anadolu Adliyesi'nde soruşturma süreci devam eden dosya bakımından bu iddiaları destekleyen herhangi bir delil de elde edilmemiş ve müvekkillerin şahsına yönelik bir karar da verilmemiştir. Bu sebeple tarafınızca yapılan gerçeği yansıtmayan her türlü haber müvekkil aleyhine yürütülen bir karalama kampanyasından öteye geçmemektedir. Bu karalama kampanyasının yürütülmesi sebebi ile müvekkiller ve müvekkillerin sevk ve idaresindeki şirketler yüksek miktarda maddi ve manevi zarara uğramıştır."

4 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI İDDİASI
Polat çifti ve aileleri hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma yaptığı ileri sürüldü. Polat çifti hakkında "Suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Suç örgütüne üye olmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürütüldüğü iddia edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da balıkçıların ağına 25 kilogramlık köpekbalığı takıldı

Muğla'da balıkçıların ağına 25 kilogramlık köpekbalığı takıldı