20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ramazan ne zaman başlıyor?

Ramazan ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının habercisi olan üç aylarda, bugün Miraç Kandili idrak ediliyor. Ramazan ayının yavaş yavaş hissedilmeye başlamasıyla tüm Müslüman Alemi olarak vatandaşlarımız da Ramazan ayı ne zaman sorularına yanıt arıyor. İşte Diyanet tarafından hazırlanan 2019 Ramazan Ayı Takvimi ile ilgili detayları haber içeriğimizde bulabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ramazan ne zaman başlıyor?

İlk olarak Ramazan Ayı ne zaman başlıyor ve Ramazan Ayı ne zaman bitiyor? sorularının şu sıralar neden çok merak edildiğine değinmek gerekiyor; bunun sebebi ise Ramazan ayının habercisi olan Üç Aylar 8 Mart tarihinde başlamış olması ve bugün ise üç ayların ikinci kandili olan Miraç Gecesi olmasıdır.

2 Nisan Salı gecesi Müslümanlar ve vatandaşlarımız Miraç Kandili'ni eda etmek için cami ve mescitleri dolduracak. Öncelikle günün anlam ve önemine idrak edebilmemiz temennisi ile tüm müslüman aleminin ve bizi takip eden okuyucularımızın Mübarek Miraç Kandili'nin mübarek olmasını temenni ediyor ve hayrlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı ise yeni yılda 2019 resmi günler takvimini yayınlamıştı. Buna göre ramazan ayı başlangıcı ve ramazan bayramı tarihlerine değinirsek; 

Ramazan Ayı'nın başlama tarihi : 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu dini takvime göre, Ramazan, 6 Mayıs Pazartesi başlıyor ve 3 Haziran Pazartesi günü bitiyor.

Ramazan Ayı'nın bitiş tarihi ise : 

3 Haziran Pazartesi günü Ramazan ayının sonuna geliyoruz. Ertesi gün yani 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü, 6 Haziran Perşembe günü ise son günü olarak belirlendi.

Ramazan Bayramı Tatili ise; 4-6 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan ramazan bayramı tatili haftasonuyla birleştirmek isteyenler için 5 gün olacak. Arife günü ile birlikte haftanın 4 iş günün bayrama denk geliyor olması 9 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Konuyla ilgili ise henüz resmi net bir açıklama yok.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bunu da gördük! Seçimi kaybedince...

Bunu da gördük! Seçimi kaybedince...