19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Şampiyona miting gibi karşılama

Şampiyona miting gibi karşılama

Kazakistan'ın Başkenti Nur Sultanda düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde 130 kiloda 4'üncü kez dünya şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp  memleketi Yozgat'ta coşku ile karşılandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şampiyona miting gibi karşılama

TARIK YILMAZ / YOZGAT

Kayaalp'i Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Rasim Parlak, anne-babası ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Lise Caddesinden mehteran takımı ile birlikte Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen Rıza Kayaalp'e vatandaşlar büyük sevgi seli gösterdi.

Burada Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'e çiçek takdim ederek, çeşitli hediyeler verdi.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, 4. Kez dünya şampiyonu olup yeni bir rekor kırarak Yozgat’a geldiğini söyledi.

Kayaalp, amacının gelecek nesillere örnek olmak olduğunu söyledi.

Gençlere örnek olmak istediğini dile getiren Rıza Kayaalp, “Bu yönden sizlere örnek olabiliyorumdur inşallah. Çünkü bende sizler gibiydim. 7 yaşımda güreşçi olmak istedim. Hayalini kurdum ve şimdi ülkeme en çok altın madalya kazandıran sporcu unvanına sahip oldum. Eğer hayal edersek, iyi bir hedef koyarsak, inanın başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki biz çok çalışalım. Ben bu işi bırakana kadar devam edeceğim. Allah sakatlık kaza, bela vermediği sürece şampiyonluklarıma devam edeceğim. Tekrar tekrar şampiyon olup memleketime gelmek istiyorum. En büyük hedefim 2020 Tokyo olimpiyatlarını kazanmak” dedi.

Vali Kadir Çakır Rıza Kayalap’i tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Belediye Başkanı Celal Köse ise, Yozgat’ın geçmişten günümüze kadar pehlivan yetiştirdiğini dile getirerek, Rıza Kayaalp’e başarılar diledi.

Konuşmaların ardında Cumhuriyet Meydanından toplanan vatandaşlar Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ile fotoğraf çektirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gemlik'te hareketli dakikalar! Başkan Yardımcısı rehin alındı

Gemlik'te hareketli dakikalar! Başkan Yardımcısı rehin alındı