21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Toplayan zengin oluyor... Avrupa ülkeleri kilosuna binlerce euro veriyor

Toplayan zengin oluyor... Avrupa ülkeleri kilosuna binlerce euro veriyor

Samsun'un Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerinde trüf mantarı toplama işlemi yapılacak. Köpekler ile aranan mantarının kilosu Avrupa'da 4 bin euro karşılığında alıcı buluyor.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplayan zengin oluyor... Avrupa ülkeleri kilosuna binlerce euro veriyor

Samsun’da Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanabilecek. Köpekler ile aranan trüf mantarları Avrupa'da türüne göre kilosu 700 ila 4 bin euro arasında alıcı buluyor.

Dünyanın en pahalı mantarından yılda 225 kilo toplanabilecek. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Samsun’da Avrupa’da oldukça sık tüketilen ve ekonomik getirisi oldukça yüksek olan trüf mantarı üretimine destek veriyor. Köpekler ile aranan trüf mantarları Avrupa'da türüne göre kilosu 700 ila 4 bin euro arasında alıcı buluyor.

Samsun ormanlarından toplanabilecek
Tıbbi ve aromatik bitki üretimi çerçevesinde karayemiş, tavşan memesi, ahlat, ada çayı, yemişen ve mavi yemiş gibi meyveler Samsun ormanlarında üretiliyor. Ayrıca trüf mantarı üretimi kapsamında ise Havza, Kavak ve Çarşamba ilçelerindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan yıllık yaklaşık 225 kilo trüf mantarı toplanabilecek.

Türkiye’nin her iline de fidan dağıtımı gerçekleştiriliyor
Öte yandan, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Projesi kapsamında fidan üretimi ve bakım çalışmalarında 2022 yılında Samsun merkez, Bafra ve Vezirköprü fidanlıklarında 1 milyon 630 bin fidan üretilirken, 450 bin fidanın da bakımı yapıldı. Bu fidanlıklarda 134 değişik türde fidan üretilip, ormanlara dikilirken, Türkiye’nin her iline de fidan dağıtımı gerçekleştiriliyor.

Orköy faaliyetleri
ORKÖY faaliyetleri kapsamında 2022 yılında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, üretim geliştirme ve arıcılık olmak üzere 37 aileye toplamda 4 milyon 116 bin TL’lik kredi desteği verilecek. Bu yıl içerisinde Samsun’da 3 ton tohum üretilmesi hedefleniyor. Şu ana kadar ise 500 kilo tohum üretildi. Ayrıca orman zararlılarıyla mücadele çerçevesinde bu yıl şu ana kadar 1250 kuş yuvası ormanlara yerleştirildi.

Samsun ormanlarından bu yıl toplam 3 yangın çıktı. Bafra’da çıkan 1 yangında 0,81 hektar alan yanarken, yangına ilk müdahale süresi 8 dakikada oldu. Vezirköprü’de bulunan 2 ormanda çıkan yangında ise 2,20 hektar alan örtü yandı. 2022 yılında Samsun’da çıkan orman yangınlarından toplam 3,01 hektar alan zarar gördü.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'den 6 ayda 4,6 milyar dolarlık otomobil ihracatı

Türkiye'den 6 ayda 4,6 milyar dolarlık otomobil ihracatı