Gaziantep'te, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, mahalli ekonomiyi desteklemek, sürdürülebilir kalkınma ve istihdam imkânlarını ele almak amacıyla "Sektörel Yol Haritaları Çalıştayları ve İmalat Sanayinde Yeni Yaklaşımlar Konferansı" düzenlenecek.
GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde 30-31 Temmuz'da gerçekleştirilecek uygulamada, şehir ekonomisinin potansiyelini harekete geçirmek için yapılması gerekli olanlar, daha çok üretim, istihdam ve ihracat için öncelikli sektörler belirlenecek.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, UNDP ve GSO iş birliğinde yürütülen "Suriye Krizine Yanıt Olarak Türkiye'de Dayanıklılık Projesi" kapsamında, bölge ekonomisine yönelik olarak, sanayide dönüşüm, inovasyon odaklı üretim yoluyla şehir ve bölgenin rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir büyüme odaklı stratejiler geliştirilmesi için tekstil, plastik, gıda, makine-metal sektörleri ve imalat sanayisine yönelik yol haritaları hazırlanıyor.
Konferans ve çalıştaylarda, bu çalışmalarda elde edilen bilgilerin sektör temsilcileri, mahalli iş dünyası ve girişimcilerle paylaşılması ve katılımcıların geri bildirimlerinin alınarak yol haritalarının tamamlanması planlanıyor.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, sanayi altyapısı, sektör yelpazesi, iş gücü potansiyeli, sunmuş olduğu avantajlar ve jeopolitik konumuyla Gaziantep olarak Türkiye'nin gelecek vizyonunda daha çok rol üstlenmek istediklerini açıkladı.
Ünverdi, şunları kaydetti:
"Düzenlenecek çalıştaylarla gelişmekte olan sektörlerimize katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin sanayisinin gelişmesine destek olan her adımı, her projeyi çok dşayetli buluyoruz. Sektörel yol haritaları çalıştayıyla kentimizde ilk başta bulunan gıda, tekstil, makine-metal ve plastik sektörlerinde seçilen firmalara bedava danışmanlık desteği verilecek." ifadelerini kullandı.
Böylece, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde 30-31 Temmuz'da gerçekleştirilecek uygulamada, şehir ekonomisinin potansiyelini harekete geçirmek için yapılması gerekli olanlar, daha çok üretim, istihdam ve ihracat için öncelikli sektörler belirlenmiş olacak iken konferans ve çalıştaylarda, bu çalışmalarda elde edilen bilgilerin sektör temsilcileri, mahalli iş dünyası ve girişimcilerle paylaşılması ve katılımcıların geri bildirimlerinin alınarak yol haritalarının tamamlanması planlanmakta.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, mahalli ekonomiyi desteklemek, sürdürülebilir kalkınma ve istihdam imkânlarını ele almak amacıyla "Sektörel Yol Haritaları Çalıştayları ve İmalat Sanayinde Yeni Yaklaşımlar Konferansı" ülkemizdeki yerel ekonominin gelecek vizyonuna yön verecek olması istenen bir durumdur ki ülkenin genelinde yayılması için daha fazla çalışma gerektiğinin altı vurgulamak gerekiyor. Ülkedemizdeki bu türden çalışmaların sağlayacağı katkı ile ekonomimizi daha ileri seviyeye çekmek içten bile değildir.