21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sarıçam'da istihdama büyük katkı sağladık

Sarıçam'da istihdama büyük katkı sağladık

Yazarımız Burak Özcan'a konuşan Adana'nın merkez ilçesi Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, başlattıkları istihdam seferberliği başta olmak üzere, sosyal yardımlardan sportif faaliyetlere kadar geleceğin marka şehri Sarıçam için ürettikleri proje ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sarıçam'da istihdama büyük katkı sağladık

Burak Özcan / TÜRKGÜN

Adana'nın merkez ilçesi Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yazarımız Burak Özcan’a konuştu. Başkan Uludağ “milliyetçi üretken belediyecilik” anlayışı ile yaptıkları hizmetleri anlattı.

  • İşsizliğe çözüm konusundaki faaliyetleriniz hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı İstihdam Merkezi birimimiz, yaptığı başarılı çalışmaları ile ilçemizde iş arayan vatandaşlarımıza umut kapısı oldu. Sarıçam İstihdam Merkezi, kısa adıyla SİMER, ilçemizde istihdama büyük oranda katkı sağladı, vatandaşlarımızın işsizlik problemine hızlı çözümler üretti.

“İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM: SİMER”

  • SİMER bugüne kadar kaç vatandaşa iş imkânı sundu?

 

İstihdam Merkezimize bugüne kadar 17.387 vatandaşımız başvuruda bulundu. Bunlardan şu ana kadar 5.934’ünün iş sahibi olmasına olanak sağlandı. Bu sayının 1.774’ü bayan, 4.160’ı erkeklerden oluşuyor. Yıl sonu hedefimiz ise 8.000 vatandaşımızı iş sahibi yapmak. Şunu da belirtmeliyim ki 30.000 kişinin istihdam edildiği Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemiz sınırları içerisinde bulunması, bu noktada da bizlere, ciddi manada avantaj sağlamaktadır.

“TALEBE GÖRE İSTİHDAM”

  • Vatandaşın talebini size iletmesiyle başlayan süreç nasıl sürdürülüyor?

 

Öncelikle vatandaşlarımızın talebi ve ihtiyaca göre bir bilgi havuzu sistemi oluşturuyoruz. Daha sonra ise İŞKUR, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan protokol çerçevesinde, haftada iki defa Sarıçam Belediyesi araçları ile işveren ile işçi görüşmesini sağlıyoruz. Ayrıca Sarıçam Belediyesi saha ekibimizin müteşebbis firmalarla gerçekleştirdiği görüşmelerle, SİMER birimimizdeki veriler doğrultusunda talebe göre istihdam gerçekleştirilmesini sağlıyor, böylece her iki tarafın da doğru tercih yapmasına olanak sunmuş oluyoruz.

“GÜNLÜK 600 HANEYE YEMEK HİZMETİ VERİYORUZ”

  • Sarıçam Belediyesi olarak sağladığınız sosyal yardımlar nelerdir?

 

Sosyal belediyeciliğin gereği her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaktır. Bu doğrultuda “Sosyal Market” projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize belirli aralıklarla yardımlarda bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bu manada yaptığımız çalışmalardan bir diğeri de sıcak yemek hizmetimiz… İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, evde tedavi gören, evde yemek yapamayan 65 yaş ve üstü dezavantajlı ailelerimizin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

Yılın 365 günü 600 haneye günde iki öğün yemek, ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın kapılarına kadar götürülüyor. Bunun yanında ilçemizde yaşayan yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın her türlü gereksinimlerini karşılamaya ihtimam gösteriyor, evlerinde muayene, pansuman ve tıraş gibi özel ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz.

“SPORA YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR”

  • Sarıçam Belediyesi olarak sportif çalışmalarınız nelerdir?

 

Her alanda öncü ve örnek bir Sarıçam için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren önem verdiğimiz alanlardan biri de sportif faaliyetler oldu.

“Spor Kenti Sarıçam” sloganı ile hayata geçirdiğimiz projelerimizin şu ana kadar ilçemize çok ciddi katkısı oldu. Örneğin ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Seyhan Baraj Gölü bugün Türkiye’de en önemli su sporları alanlarından biridir ve bizlerin de Sarıçam Belediyesi olarak ev sahipliğini yaptığımız Durgunsu Kano Milli Takım seçmeleri ikinci kez ilçemizde yapılmıştır. Spora yatırımın geleceğe yatırım olduğunu düşünerek bugüne kadar açtığımız onlarca daldaki kursumuzla birçok gencimizi sporla tanıştırdık.

‘PARTiLi PARTiSiZ AYRIMI YAPMADIK’

  • Vatandaşlarımızla bir araya geldiğiniz esnada Cumhur İttifakı’na bakışları hakkında gözlem yapma fırsatınız oluyor mu?

 

Bu konuda sözlerime Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in sözleri ile başlamak istiyorum. Liderimiz “Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir” der. Biz de bu manada Sarıçam’da gönüllere girmenin yolunun onlara dokunmaktan, onların sevinçte ve tasada yanlarında olmaktan geçtiğine inananlardanız. Bu doğrultuda bugün Sarıçam’ın her mahallesinde her sokağında ziyaret etmediğimiz esnaf, girmediğimiz ev, sıkmadığımız el bırakmadık.

Bizlerin göstermiş olduğu bu gayret ve samimiyet çok şükür halkta da karşılığını buluyor ve de bulmaya devam ediyor. Zaten 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiğimiz seçimler de bizlere bunun en güzel yansıması olarak döndü. Bugüne kadar oy kaygısı ile hizmet yapmadık, partili partisiz, merkezden kırsala eşit hizmet götürdük. Dolayısı ile yeri gelmişken bizlere bu güveni gösteren ve her zaman yanımızda olan tüm Sarıçamlı hemşehrilerimize bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.

‘SARIÇAM SPOR KENTİ OLDU’

  • Hangi spor dallarında kurslar açıyorsunuz?

 

Hentboldan voleybola, yüzmeden futbola, karate, dart, tekvando, judo, bocce, güreşten izciliğe kadar açtığımız ücretsiz kurslarımız ile birçok gencimizin sportif başarılar yakalamalarını sağladık. Bu sayede sporla buluşturduğumuz gençlerimizin bir yandan yeteneklerine göre sportif faaliyetler yapmalarına olanak sunarken, diğer yandan da kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağladık. Örneğin bugün bizlere gurur veren, sıfırdan hentbol kursumuza katılan ve Sarıçam Belediyesi Hentbol Takımı’mızda oynayan 3 gencimiz Hentbol Milli Takımı’mızda ter dökmektedir.

Bunun yanı sıra göreve geldiğimiz günden bu yana bölgemizdeki amatör spor kulüplerimize de her türlü malzeme desteğinde bulunduk. 33 bin kişi kapasiteli Yeni Adana Şehir Stadyumu’nun ilçemizde açılması, Sarıçam’ımıza ayrı bir ivme ve prestij kazandırmıştır. Kısaca şunu belirtmeliyim ki ilçemiz Sarıçam, göreve geldiğimiz günden bu yana geçen zaman içerisinde artık sporla anılan bir ilçe hâline gelmiştir.

CAZiBE MERKEZi YAPACAĞIZ

  • Peki, Sarçam'ın yarını için hedefiniz nedir?

 

Coğrafi konumu, sosyokültürel yapısı ile Sarıçam ilçemiz Türkiye’nin en genç ilçelerinden biri. Her geçen gün gelişen ve değişen çehresi ile Sarıçam ilçemizde günün gereksinimlerine uygun, yarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde bir hizmet anlayışı ile proje üretiyoruz. Bugün Çukurova Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Yeni Adana Şehir Stadyumu’nun olduğu ve modern binaların yükseldiği Sarıçam ilçemiz için gelecek hedefimiz genç ve dinamik nüfusu ile bölgemizi, cazibe merkezi hâline getirmektir. Sarıçam Belediyemiz sınırları içerisinde kurulacak olan 5 adet ihtisas sanayi bölgesi faaliyete geçtiğinde başta ilçemiz olmak üzere Adana ve bölgemize çok ciddi bir ekonomik değer katacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Şafak, her hafta TRT Müzik'te

Ahmet Şafak, her hafta TRT Müzik'te