20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması hangi tarihte bitecek?

Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması hangi tarihte bitecek?

Uzun süredir dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınında, ülkemiz günlük 60 bin vaka sayısı bandını aşınca yeni tedbirler alındı. Şehirler arası seyahat kısıtlaması da alınan tedbirlerden birisi oldu. 13 Nisan’da toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklanan kararlarda, zorunlu hali bulunmayanlar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre zarfında özel araçları ile Şehirler arası seyahat yapamayacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Seyahat kısıtlaması hangi tarihte bitecek?

Koronavirüs vakalarındaki büyük artış nedeniyle yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı önlemler arasında çok sayıda vatandaşımızı etkileyen şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacağı merak ediliyor. Şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler seyahat yasağından muaf tutulacak.

 ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞININ KAPSAMI NEDİR?

Herhangi bir zorunlu hali (taburcu olma veya doktor randevusu bulunma, yakınının vefatı, bulunduğu şehirde kalacak yerinin olmaması, merkezi sınavlara katılım, askerlik hizmetini tamamlama, sözleşmeye davet yazısı alma ve cezaevinden salıverilme) bulunmayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahatleri ancak toplu ulaşım araçlarını (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) kullanmak suretiyle mümkün olabilecektir.

Şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler seyahat güzergahı ve zamanı ile sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

 YASAK SAATLERİNDE ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT YAPILAMAYACAK

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerin dışında kalan (sokağa çıkma ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmayan) zaman aralıkları içerisinde kalmak kaydıyla özel araçlarla şehirlerarası seyahat yapılabilecektir. Ancak bu tür özel araçlarla şehirlerarası seyahatlerin sokağa çıkma kısıtlamasının başlama saatlerine göre planlanması gerekmekte olup varış şehrine ulaşılamamış olsa bile sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında seyahat izin belgesi olmaksızın şehirlerarası seyahatin sürdürülmesine müsaade edilmeyecektir.

YASAK KİMLERİ ETKİLİYOR?

*Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,

* Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 8 kişi),

 * Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

 * ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçileri,

* Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,

 * Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,

 *Ceza infaz kurumlarından salıverilen,

 Belirtilen bu durumların varlığı halinde toplu ulaşım araçlarıyla veya İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

 Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerdeki şehirlerarası seyahat kısıtlamasının etkinliğinin artırılması amacıyla şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında (iller arası koordinasyon sağlanmak kaydıyla) kontrol noktaları oluşturulacak. Özel araçlarla seyahat edenlerin muafiyet kapsamında olup olmadıkları muhakkak tetkik edilecek ve geçerli bir mazereti/muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.

YASAK NE ZAMAN BİTECEK?

13 Nisan’da toplanan Kabine Toplantısı sonrası açıklanan kararlarda kısıtlamaların 2 hafta boyunca süreceği söylenmişti. Vaka sayılarındaki beklenen düşüş olmadığı için kısıtlamaların devam edeceği öngürülüyor. 26 Nisan Pazartesi günü yapılması beklenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni tedbirler konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuruluş Osman 55. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölüm canlı izle

Kuruluş Osman 55. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölüm canlı izle